PES activists lansează caravana România merită în Schengen și strânge 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor

0
Publicat:

PES activists România a lansat, în cadrul unei noi ediții a Universității Europene de Vară, caravana #RomâniiMerităÎnSchengen. Campania își propune să strângă peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor pentru aderarea la spațiul Schengen.

PES activists lansează caravana România merită în Schengen FOTO: PSD
PES activists lansează caravana România merită în Schengen FOTO: PSD

Conform comunicatului transmis de PSD, la eveniment au fost prezenți peste 300 de militanți și coordonatori PES activists, dar și militanți europeni ai Partidului Social Democrat, precum și numeroși invitați din țară și diaspora.

„În prezenţa a peste 300 de militanţi şi coordonatori PES activists și militanți europeni ai Partidului Social Democrat, precum şi a numeroşi invitaţi din țară și diaspora, printre care ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, liderul delegației Partidului Social Democrat din Parlamentul European, Dan Nica, senatorul Felix Stroe, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, președintele Tinerilor Social Democrați (TSD), Alexandru-Mihai Ghigiu, jurnalistul DC News Val Vâlcu, analistul politic Sarmiza Andronic, redactorul-șef al CaleaEuropeana.ro, Robert Lupițu și primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, dar și reprezentanți ai mass-media și exponenți ai mediului academic și asociativ, au avut loc dezbateri interactive cu privire la evoluțiile politice la nivel național și european, în contextul provocărilor semnificative pe care Uniunea Europeană a trebuit să le gestioneze în ultimul an, precum pandemia generată de coronavirus, criza energetică sau războiul din Ucraina” , se arată în comunicatul transmis de PSD.

Victor Negrescu, europarlamentar și coordonator național al PES activists România susține că aderarea României la spațiul Schengen este tot mai aproape și poate asigura românilor drepturi depline și oportunități economice semnificative.

„Dar integrarea noastră nu s-a terminat. Aderarea României la spațiul Schengen este tot mai aproape și poate asigura românilor drepturi depline și oportunități economice semnificative pentru țara noastră. De aceea, insistăm cu acest deziderat prin organizarea în cadrul campaniei noastre #RomâniiMerităÎnSchengen a unei caravane prin care vom prelua mesajele românilor de sprijin din toată țara. Noi, cei de stânga, Partidul Social Democrat și Partidul Socialiștilor Europeni (PES) suntem cei care, prin fapte și profesionalism, am demonstrat că putem aduce un plus României în plan european“, a declarat Victor Negrescu, europarlamentar și coordonator național PES activists România.

Conform comunicatului de presă transmis de PSD, campania „#RomâniiMerităÎnSchengen este un demers inițiat de PES activists România, cu scopul de a sprijini aderarea României la spațiul Schengen. În cadrul campaniei, cetățenii au posibilitatea să trimită liderilor europeni, prin intermediul cărților poștale puse la dispoziție, mesajele lor de susținere pentru acest deziderat. Campania își propune să strângă peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor, după ce un demers anterior, respectiv campania #RomâniaCereÎnSchengen lansată în 2015, a strâns zeci de mii de semnături pentru o petiție ce a fost depusă la nivelul instituțiilor europene, conducând la o rezoluție de sprijin din partea Parlamentului European”

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite