Ciolacu, replică privind demiterea conducerii ANRE, cerută de PNL: Îşi termină mandatul în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan să vină cu o propunere în cazul conducerii ANRE, după ce liberalii au cerut demiterea conducerii ANRE. 

Marcel Ciolacu i-a cerut liberalului Rareș Bogdan să vină cu o propunere pentru FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu i-a cerut liberalului Rareș Bogdan să vină cu o propunere pentru FOTO Arhivă

„Nu a fost niciun scandal. Mie nu mi-a cerut nimeni în coaliţie”, a declarat șeful PSD, fiind întrebat într-o conferință de presă cu privire la discuțiile din Coaliție pe tema conducerii ANRE, după ce prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a susținut că trebuie demisă conducerea instituției. 

Mandatul conducerii ANRE se termină în octombrie 

Social democratul i-a cerut în schimb liberalului să vină propună un specialist pentru ocuparea funcției de preşedinte al ANRE. „Dacă CV-ul o să ne impresioneze pe mine şi pe colegii mei noi îl vom susţţine în Parlament. Nu am nicio reţinere să găsim un specialist, dar dacă dânsul şi-a luat această responsabilitate, îl invit să vină cu un specialist pentru şefia ANRE”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democrat i-a sugerat prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, să discute și cu colegii din Parlamentul României, care nu au pensii speciale, explicând că reprezentanții conducerii ANRE își termină mandatul în octombrie. 

„Poate ar trebui să se mai vorbească şi cu colegii care nu au pensii speciale din Parlamentul României, faţă de cei din Parlamentul European, că în octombrie echipa de conducere a ANRE îşi termină mandatul. Suntem oameni totuşi responsabili şi serioşi sau vorbim ca să vorbim”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Rareș Bogdan: ANRE nu îl respectă pe premier

PNL, prin vocea prim-vicepreședintelui Rareș Bogdan, a cerut demiterea de urgență a Comitetului de Reglementare al ANRE, după poziția instituției pe tema ordonanței de urgență privind energia.

  „Domnii de la ANRE subminează statul român, a premierului și cinci miniștri care au semnat ordonanța. Domnul Chiriță de la ANRE se joacă cu focul, cu românii și cu piața de energie. Este cel care a semnat această ordonanță. Au participat la toate discuțiile, la discuțiile din coaliția de guvernământ. La 18:07 și-a dat avizul și și-a pus semnătura pe această ordonanță. Este absolut incredibil, ANRE subminează statul român, lovește în credibilitatea primului ministru”, a declarat Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL.

Prim-vicepreședintele a subliniat că va cere convocarea unui plen reunit și demiterea de urgență a conducerii ANRE, adică Comitetul de Reglementare. „Luni solicit în calitate de prim-vicepreședinte PNL o întâlnire de urgență și punerea pe ordinea de zi a revocării întregului Consiliu. În Spania s-a ajuns la desființarea ANRE și reînființarea ei”, a completat eurodeputatul.

Liberalul a subliniat că ANRE nu îl respectă pe premier, după ce Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pieței energetice din România, a avertizat guvernul într-o notă că ordonanța de urgență adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerțul comunitar cu energie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite