Ciolacu nu exclude o candidatură la prezidențiale în tandem cu Ciucă în 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful PSD nu exclude varianta unei candidaturi în tandem cu actualului premier Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale din 2024. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„E un scenariu nu exclus, dar nu simplu. În partide e puțîn probabil să se accepte să nu aibă candidat. În Partidul Social Democrat am schimbat regulile de desemnare a candidatului și e mult mai corectă abordarea noastră. Prioritățile pentru noi rămân prețurile”, a explicat șeful PSD privind posibilitatea candidaturii în tandem cu actualului premier Nicolae Ciucă la prezidenșialele din 2024.

Privind posibilitatea unei alianțe, șeful PSD a mI explicat că „e un scenariu discutat, e probabil”.

Vom discuta în partidele noastre. Dacă una dintre părți nu e de acord, mergem separat și vedem pe urmă dacă putem continuă împreună. Nu se termină pământul la Ciucă și Ciolacu sau la Partidul Social Democrat sau PNL. Să nu fim fataliști! Cel mai bine pentru România a fost că s-a făcut această alianța. Aduceți-va aminte de unde am plecat după doi ani de guvernare de dreapta, în ce criză eram. Când vorbim de rotație, sunt convins că vom vorbi să urcăm și mai mult actul guvernamental”, a mai susținut Ciolacu la Digi24.

Șeful PSD a explicat și ce ar urmă să se întâmple odată ce premierul Nicolae Ciucă pleacă de la conducerea Executivului. „Din câte cunosc eu, dorește să meargă președinte al Senatului. Îmi asum ce v-am spus și va spun ce am vorbit eu cu Ciucă. Nu cred că își dorește să se întoarcă ministru al Apărării, ar fi o debalansare a forțelor, fiindcă eu sunt președintele Partidului Social Democrat, el e președintele PNL. S-ar crea un disconfort în PNL și în Partidul Social Democrat. E un scenariu aruncat pe piață, nu singurul, dar nu e unul probabil”, a mai explicat Ciolacu.

În același timp, șeful social-democrraților a declarat despre actualul premier, Nicolae Ciucă, șeful liberalilor, că este „un patriot, un om de onoare”, cu care are „multe principii comune”, susțînând că prioritatea este România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite