Ciolacu: Nici Marian Neacşu nu se duce la ANRE, nici Tudose la Energie. Pe Tudose îl vreau în Guvernul României

0
Publicat:

Șeful PSD a dat asigurări că Marian Neacșu nu va prelua șefia ANRE din aprilie, dar nici Mihai Tudose Ministerul Energiei la rotativă, cum s-a speculat în spațiul public. Tudose a precizat că dacă Ciolacu îi va cere, va veni în noul Executiv.

Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că vrea să transmită un mesaj pentru cei din presă: „Să ştiţi că nici Marian Neacşu nu se duce la ANRE, nici Tudose la Energie, ca să închidem şi aceste breaking-news-uri false”.  Întrebat de Mihai Tudose, șeful PSD a punctat: „Da, pe Mihai Tudose îl vreau în Guvernul României, cât se poate de repede. Mihai Tudose are experienţa necesară de a face parte din Guvernul României, în orice funcţie”.

Mihai Tudose a afirmat că a avut mai multe discuţii pe această temă a intrării în Executiv şi la formarea Guvernului şi răspunsul lui a fost unul negativ. „Într-o singură situaţie nu pot să îl refuz, atunci când vine el prim-ministru, fiindcă şi el, atunci când am fost prim-ministru, nu a spus nu să vină alături şisă facem o echipă şi să muncim alături unul de celălalt, pentru Guvern şi pentru ţară. În condiţiile în care domnia sa îmi solicită acest lucru ca un payback, nu am ce face şi voi accepta. De aici încolo, mingea e la el”, a afirmat Tudose, într-o conferință de presă la Brăila.

Bine, eu nu mă aşteptam să mă ia în serios, nu mai pot să dau înapoi”, a răspuns, râzând Marcel Ciolacu. Întrebat ce portofoliu ar prefera, Mihai Tudose a spus: „Nu am nicio preferinţă, am doar nepreferinţe”, el adăugând că este discuţia lui cu liderul PSD.

Nemulțumirile lui Ciolacu privind rotativa

Întrebat de ziariști dacă au început negocierile cu PNL pentru schimbarea unor ministere, Ciolacu a spus că „nu au început negocierile, prioritățile sunt altele. Pe mine m-a deranjat mult că s-a discutat în spațiul public de rotație, pentru că eficiența ministrului scade. A fost o greșeală pentru cei care s-au trezit vorbind. Va fi o schimbare rapidă. Lucrăm deja în partid la programul de guvernare, apoi vom merge cu el în coaliție și nu cred că vor fi foarte multe negocieri. Din trecut trebuie să învățăm. Nu îmi doresc să fiu premierul unui guvern tras în căciulă, ci un guvern eficient, cu oameni care știu să conducă ministerele”.

Întrebat de ziariști cum comentează declarațiile prim-vicepreședintelui PNL Dan Motreanu, care l-a acuzat că încurajează atacurile liderilor PSD la adresa liberalilor, Ciolacu a spus că „nu comentez declarațiile domnului Motreanu, dar îi reamintesc că a furat de la PSD 28 sau 30 de primari înainte de alegeri la Giurgiu. Să vadă din această perspectivă reacția deputatului Marian Mina în ce privește conducerea județului Giurgiu”.

În schimb, liderul PSD a lansat și o invitație pentru PNL: demararea unei discuții pentru o alianță politică care să meargă la alegerile din 2024. De asemenea, Ciolacu s-a declarat optimist că va avea loc „o schimbare rapidă” în mai 2023 și nu vor fi probleme, iar până atunci PSD lucrează la programul de guvernare.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri