Ciolacu, mesaj pentru Predoiu în cazul 2 Mai: Are mână liberă să facă curăţenie de sus până jos. Ce spune despre drugteste

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu îi transmite lui Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, că "are mână liberă să facă curăţenie de sus până jos" în cazul 2 Mai, solicitând demararea de licitaţii pentru achiziţia aparatelor drugtest.

Marcel Ciolacu, despre cazul 2 Mai: "Sistemul nu a funcţionat". Foto: Inquam
Marcel Ciolacu, despre cazul 2 Mai: "Sistemul nu a funcţionat". Foto: Inquam

"Am văzut primele demiteri în cazul tânărului drogat. (..) A fost, înțeleg, parte a rezultatului  anchetei corpului de control al ministrului interne. Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave, care arată să sistemul nu a funcționat într-o situație banală, a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă. Vreau să îi transmit domnului ministru Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos. Este responsabilitatea domnului ministru și a colegilor să ia toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere în România, legea este egală pentru toți. Nu pot să accept scuze că nu avem suficiente aparate drugtest. Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitații. Dacă nu aveți bani, vă dăm de la Guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist", a afirmat, joi, Marcel Ciolacu.

Premierul României a solicitat intensificarea măsurilor pentru limitarea traficului de droguri.

"În plus, aș dori să luați măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori, dacă nu ar exista dealeri. Aici, de fapt, trebuie acționat, aceasta este sursa răului și aici trebuie să își intensifice poliția eforturilor în perioada următoare. Trebuie să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie", a declarat premierul.

Primele măsuri

Cu câteva ore înainte de a ucide cu maşina doi tineri, în localitatea 2 Mai, Matei Vlad Pascu a fost oprit în trafic de polițiști în Vama Veche într-o stare foarte confuză, iar în mașina sa au fost găsite un joint și patru pastile. Cu toate acestea, tânărul a fost testat doar alcoolscopic, nu și cu drugtestul, deoarece acesta era încuiat într-un birou al Poliției Mangalia, iar polițistul responsabil era în concediu. Polițiștii nu au verificat însă nici măcar actele mașinii sale, pentru că ar fi descoperit că aceasta nu avea RCA - motiv mai mult decât suficient pentru a-i lua plăcuțele de înmatriculare, împiedicându-l astfel să circule. Cazul ridică numeroase probleme legate de testarea șoferilor drogați.

 După tragedie, a ieșit la iveală că Vlad Pascu a fost prins prima dată cu droguri la vârsta de 13 ani. Ar fi scăpat de dependență, spune specialistul, dacă familia sa ar fi luat situația în serios.

După accident, trei agenţi au fost daţi pe mâna procurorilor, sub acuzaţia de abuz în serviciu. 

Totodată, mai mulţi poliţişti şefi din judeţ au fost demişi. Este vorba despre adjunctul șefului IPJ Constanța, responsabil cu siguranța rutieră, șeful serviciului rutier din Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Poliției Vama Veche. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite