Marcel Ciolacu: Am încurajat Lockheed Martin să îşi extindă operaţiunile în România

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, cu ocazia unei întrevederi cu reprezentanții companiei Lockheed Martind, că România are potențialul de a fi un centru cheie pentru investițiile SUA și a încurajat actorul economic de peste ocean să vină să își extindă operațiunile în țara noastră.

Marcel Ciolacu intalnire cu Lockheed Martin. Foto X
Marcel Ciolacu intalnire cu Lockheed Martin. Foto X

România are potenţialul de a fi un centru cheie pentru investiţiil SUA şi un pivot pentru securitatea flancului estic al NATO, Marea Neagră, Balcanii de Vest, Ucraina şi dincolo de aceasta”, a transmis premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de X (fost Twitter).

 „Întrucât perspectivele noastre economice sunt în continuă creştere, am încurajat Lockheed Martin să îşi extindă operaţiunile în România”, a mai scris premierul în mesaj.

Ulterior, șeful Guvernului a mai venit cu o precizare referitoare la la întrevederea cu cei d ela Lockheed Martin. „Lockheed Martin este un jucător important în piața globală de apărare cu care dorim să extindem colaborarea pentru realizarea de proiecte complexe în diverse domenii, prin transfer de tehnologie la cele mai înalte standarde”, a afirmat șeful Executivului. 

Ciolacu a avut marți și o întrevedere cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, co-președinții Mike Rogers și Adam Smith, în cadrul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii.  Cu acest prilej, înaltul oficial român a mulțumit pentru nivelul excelent al dialogului politic bilateral, precum și pentru contribuția Congresului Statele Unite ale Americii la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Premierul a subliniat, totodată, importanța dezvoltării și aprofundării acestui Parteneriat pe toate dimensiunile sale de cooperare, în special în domeniile apărării, securității, energiei, comerțului și investițiilor.

Șeful Guvernului României a discutat cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților despre situația din regiunea Europei de Est, respectiv evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre dar și din Orientul Mijlociu. Dialogul a vizat și sprijinul României pentru Ucraina și Republica Moldova, consolidarea posturii NATO în regiunea Mării Negre, nevoia susținerii creșterii prezenței militare a SUA în România, precum și oportunitățile bilaterale în domeniul apărării.

Parteneriatul nostru Strategic cu SUA este și va rămâne unul dintre pilonii politicii externe și de securitate a României. Țara noastră rămâne o sursă de stabilitate în regiunea Mării Negre și va contribui în continuare la consolidarea și apărarea ordinii internaționale bazate pe reguli”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Ce cuprinde vizita lui Ciolacu în SUA

În cadrul vizitei de lucru pe care șeful Executivului român o efectuează în aceste zile în Statele Unite ale Americii, a avut și o întrevedere cu Secretarul de stat american Antony Blinken. Potrivit unei informări a guvernului român, „agenda întrevederii a inclus subiecte care au vizat, în principal, consolidarea relației bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, includerea României în programul Visa Waiver, precum și aspecte legate de securitatea în zona Mării Negre în contextul războiului din Ucraina, conectivitatea în regiune și asigurarea securității energetice regionale și europene”.

Premierul s-a întâlnit și cu secretarul pentru energie al SUA, Jennifer Granholm, cu care a discutat despre cooperarea în domeniul energiei regenerabile și în domeniul energiei nucleare.

Tot în cadrul vizitei sale oficiale în Statele Unite, premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, la Washington, în cadrul căreia s-a pus accent pe consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, cu un accent deosebit pe securitatea regională în zona Mării Negre.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite