Ciolacu vrea un avion care să deservească Guvernul: Nu e normal ca un stat ca România să nu aibă o astfel de aeronavă

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, într-un interviu acordat luni, că este necesar ca un stat de mărimea României să aibă o aeronavă a Guvernului, pe care să poată să o folosească demnitarii, dar și sportivii când reprezintă statul nostru.

Ciolacu vrea un avion pentru demnitari Foto: Inquam Photos
Ciolacu vrea un avion pentru demnitari Foto: Inquam Photos

Consider în continuare că un stat de mărimea României trebuie să aibă o aeronavă a guvernului, nu neapărat a demnitarilor, pe care pot să o folosească şi sportivii şi demnitarii şi toată relaţia interinstituţională pe care o are România cu alte alte state”, a transmis Ciolacu, într-un interviu pentru Prima News, în contextul în care deplasarea sa şi a delegaţiei române în SUA s-a făcut cu avioane de linie.

Întrebat când va avea loc această achiziție, Ciolacu a răspuns că speră în viitorul apropiat. De asemenea, șeful Executivului a menționat că până acum statul român nu a avut o aeronavă, fapt care a fost o greşeală, deoarece ar fi fost evitate discuții inutile pe seama deplasărilor.

Klaus Iohannis și aviooanele de lux închiriate

Președintele Iohannis este singurul lider al unui stat din UE care folosește aeronave de lux atât pentru zborurile internaționale, cât și pentru cele interne. În prima jumătate a acestui an, acesta a ajuns la cinci tipuri de avioane diferite, din game de top, închiriate în cinci luni, din banii publici, potrivit unei investigații Recorder.

Cel mai recent zbor cu un avion privat al lui Klaus Iohannis, a fost la începutul lunii decembrie, când a zburat cu o aeronavă privată în Dubai, în contextul adunării COP28.

Informațiile privind cheltuilelile Administrației Prezidențiale cu deplasările sunt secretizate, de aceea sursa citată a lansat o petiție pentru descretizarea costurilor călătoriilor, care a ajuns în prezent la 39 507 de semnături.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite