Ciolacu, în Bloomberg, despre prioritățile ca premier: În 2023 ne vom concentra pe oameni și pe sprijinirea companiilor care se confruntă cu provocări economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a destăinuit, într-un interviu pentru publicația Bloomberg, obiectivele pe care le după preluarea funcției de premier. Pe lista șefului PSD se numără, printre altele, reducerea impozitului pe venit, acordarea deducerilor la impozitele pe salarii și taxa de solidaritate.

Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Facebook
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Facebook

„Suntem pe drumul cel bun! În 2023 ne vom concentra pe oameni și pe sprijinirea companiilor care se confruntă cu provocări economice actuale. Acestea sunt prioritățile social-democrate pentru Guvernul României”, se arată într-un mesaj al șefului PSD postat pe Twitter

De asemenea, Ciolacu dorește aprobarea unei noi legi a energiei eoliene, stimularea producției interne de alimente și reducerea dezechilibrelor și listarea unui pachet minoritar la producătorul de hidroenergie Hidroelectrica în cursul acestui an.

Potrivit sursei citate, liderul PSD s-a angajat să continue cooperarea, cu accent pe valoarea la maximum a aproximativ 80 de miliarde de euro din fonduri UE pentru restul acestui deceniu. Acest demers include trimiterea a două cereri de plată pentru a obține fonduri din programul de ajutor post-pandemie al UE. Totodată, acesta dorește și continuarea eforturilor de îmbunătățire a ratingului de credit suveran al României. 

Rotativa guvernamentală

Șeful PSD susține că „va avea loc în jurul datei pe care am convenit-o, sfârșitul lunii mai” și precizează posibilitatea unei scurte amânări „pentru că nu vrem să dăunăm în niciun fel activității guvernului”.

„Înțeleg teamă de alegeri, mai ales că putem vedea ce s-a întâmplat în Ungaria cu creșterea costurilor îndatorării declanșată de măsuri pur electorale”, a declarat Ciolacu pentru Bloomberg, precizând că în acest context dorește să găsească stabilitate în cadrul coaliției de guvernare.

Marcel Ciolacu a promis că va rupe „ciclul de revolte politice” care a condus la schimbarea a 12 cabinete de premier începând cu anul 2004 și până în prezent. 

Potrivit Bloomberg, liderul social-democrat susține că cele două partide din coaliție, PSD și PNL, ar putea lua în considerare o alianță politică înainte de alegerile din 2024, prin care „să ofere stabilitate pe termen lung”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite