Ciolacu îl ia la țintă pe Geoană: Nu poți să vii să ridici pretenții să fii viitorul președinte cu niște șmecherii ieftine din '92-96

0
Publicat:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a criticat modul cum numărul doi din NATO, Mircea Geoană, își pregătește o candidatură și ține tot felul de evenimente, fiind așteptată o iminentă intrare în cursa pentru prezidențiale.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Întrebat dacă va candida la preşedinţia României, Ciolacu a spus, pentru Realitatea Plus, că se confruntă în prezent cu multe provocări, precum respectarea jaloanelor PNRR şi implementarea reformelor. El a mai precizat că va trebui să poarte o discuţie în acest sens cu colegii lui. „Nu poţi să iei decizii fără cifre. (...) Nu mi-am dorit să fiu nici premier. Când eram consilier local la Buzău, nu am avut o proiecţie că voi ajunge preşedintele PSD. Sunt lucruri care este bine să vină de la sine, dacă ele sunt destinate către tine", a afirmat premierul, potrivit Agerpres.

Chestionat despre o candidatură la preşedinţie a lui Mircea Geoană, liderul PSD a declarat că „lumea s-a schimbat" şi că liderii politici trebuie să "ţină ritmul cu o dinamică" şi cu „provocări geo-strategice" regionale şi mondiale neîntâlnite anterior. „Nu poţi să vii să ridici pretenţii, să fii viitorul preşedinte al României, cu nişte şmecherii ieftine care se făceau prin '92-'96. Este altă provocare. România are o altă realitate. Este cu totul altceva. Totul este schimbat. (...) Societatea aromânească nu este pregătită încă pentru un preşedinte independent. Nu forţa lucrurile. Eu nu am forţat niciodată lucrurile", a completat Ciolacu.

Varianta candidatului comun PSD-PNL

În ce priveşte un candidat comun PSD-PNL pentru preşedinţia României, Ciolacu a spus că nu exclude nicio ipoteză, dar a menţionat că o astfel de variantă trebuie explicată, astfel încât electoratul să nu aibă senzaţia că se creează o alianţă doar pentru ca partidele respective să rămână la putere.

Ca să ai un candidat comun, românii trebuie să creadă în primul rând că cei care propun acel candidat comun aduc o plus valoare, un plan coerent, un program pentru România. Aduc explicaţii de ce au un candidat comun. Lucrurile acestea nu s-au întâmplat, iar timpul devine foarte scurt. Nu poţi să îi păcăleşti pe români, să le spui: vom avea candidat. Eu nu exclud. Chiar nu cred că ar fi rău să avem un candidat comun, dacă vom avea şi o alianţă comună. Dar trebuie întâi să le explicăm românilor de ce facem acest lucru. Fiindcă ei s-ar putea să interpreteze: 'E o şmecheria de-a voastră, pentru a rămâne la putere'. Nu acceptă românii şmecherii", a spus el.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a exclus posibilitatea unei „înţelegeri” cu preşedintele Klaus Iohannis, astfel încât el să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării, iar Iohannis să devină prim-ministru.

„Eu nu cred că preşedintele României, după zece ani, îşi doreşte să devină premier sau preşedinte de partid. Nu am avut această discuţie şi nici nu cred că o s-o am vreodată”, a conchis liderul PSD.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite