Ciolacu i-a cerut demisia ministrului Gabriela Firea SURSE

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu ar fi chemat-o la Guvern pe Gabriela Firea, ministrul Familiei, pentru a-i cere să își depună demisia, potrivit Digi24. Decizia vine pe fondul scandalului privind „azilele grozei”, context în care anchetele jurnalistice au plasat-o pe Firea în apropierea unuia dintre inculpați. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu ar fi chemat-o la Guvern pe Gabriela Firea pentru a-i cere „să facă un pas în spate” din funcția de ministru al Familiei, relatează Digi24. 

Potrivit sursei citate, ministrului i s-ar fi dat inițial un termen până luni, cererea demisiei fiind însă grăbită de apariția în spațiul public a unor informații care o leagă pe Gabriela Firea de unul dintre principalii inculpați în dosarul „azilele groazei”. 

Patronul „azilelor groazei”, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar și la clubul de fotbal deținut de primăria lui Florentin Pandele. Potrivit Gîndul, el ar fi urmat-o și la minister pe Gabriela Firea, după ce inițial a fost angajat al PMB și apoi al cabinetului senatorial. 

Gabriela Firea este prim-vicepreșdinte al PSD și și-a declarat intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Capitalei.

Firea „va trebui să decidă în consecință”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a afirmat într-o intervenție telefonică la Digi24 că ministrul Familiei Gabriela Firea va trebui să explice apropierea de Ștefan Godei, inculpat în dosarul „azilelor groazei” și „să decidă în consecință”, după ce anchetele jurnalistice au scos la suprafață legături ale apropiaților ministrului cu activitatea din centre. 

Potrivit Fanatik, ministrul Familiei, Gabriela Firea, consiliera Ligia Gheorghe și patronul azilelor groazei, Ștefan Godei, apar împreună în mai multe fotografii postate pe rețelele de socializare încă din 2014, mai ales la petrecerile organizate de Ligia Gheorghe cu ocazia zilei sale de naștere.

De asemenea, Gabriela Firea a susținut că sora sa nu a avut atribuții și nu a condus niciodată un serviciu social, fiind contrazisă însă de informațiile apărute în documentele publicate de presă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite