Ciolacu, după căutările unor posibile resturi de drone la Galați: Încă nu sunt elemente

0
Publicat:

Premierul României susține că „încă nu sunt elemente” ale unor resturi de dronă găsite în județul Galați. Ciolacu a precizat că este normal ca locuitorii să primească alarme având în vedere că „este frontiera cea mai lungă cu un stat aflat în război”.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Vor fi alarme, e normal, este frontiera cea mai lungă cu un stat aflat în război", a spus Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Chestionat dacă autoritățile mai efectuează căutări pentru a stabili cu exactitate dacă există posibile resturi ale unor drone, premierul a precizat că „încă nu sunt elemente”.

Mai mute echipaje de la ISU, Poliție, Jandarmerie, Armată, Poliția de Frontieră au făcut căutări sâmbătă dimineața la marginea orașului, în cartierul Dimitrie Cantemir, acolo unde azi noapte s-au auzit bubuituri puternice. 

Locuitorii orașului Galați au primit vineri noapte mesaje Ro-Alert, care anunțau căderea unor obiecte periculoase din spațiul aerian și cereau populației să se adăpostească. 

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că un obiect a căzut în câmp în zona cartierului gălățean Dimitrie Cantemir, auzind o bubuitură puternică. 

În scurt timp, la fața locului au ajuns echipe de la la ISU, Poliție, Jandarmerie, Armată, Poliția de Frontieră, SRI, dar și prefecții de Galați și Brăila. 

„Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați. Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile”, a transmis MapN.

„MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Vom reveni cu detalii, în funcție de evoluția situației”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite