Alerta de drone din Estul României. Prefectul de Brăila: „Nu există motive de panică”

0
Publicat:

Prefectul de Brăila, Iulian Timofei, informează populaţia, prin intermediul unui comunicat de presă remis sâmbătă, că „nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă, vineri noapte, prin Ro-Alert, pe raza municipiului Galaţi”.

Iulian Timofei, prefectul de Brăila FOTO Cornelia Mazilu
Iulian Timofei, prefectul de Brăila FOTO Cornelia Mazilu

„Dragi locuitori ai Brăilei, doresc să vă transmit că nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă prin Ro-Alert. Autorităţile locale şi naţionale au luat măsuri pentru siguranţă şi pentru a monitoriza situaţia cu atenţie. Este important să rămânem calmi şi să ascultăm cu atenţie indicaţiile oficiale care vor fi furnizate de către autorităţi. În plus, puteţi să vă informaţi din surse de încredere şi să evitaţi răspândirea de zvonuri sau informaţii false", a declarat Iulian Timofei.

În comunicatul remis de Prefectura Brăila se mai arată că „reprezentantul Guvernului în teritoriu se află în teren de astă noapte, încă de la transmiterea mesajului Ro-Alert şi, împreună cu reprezentanţi din conducerea structurilor locale MAI (Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea Brăila), precum şi cu efective din cadrul acestor structuri, participă la acţiuni de sprijin pe raza judeţului vecin, Galaţi".

Locuitorii municipiului Galaţi au primit, vineri noapte, mesaje Ro-Alert care anunţau căderea unor obiecte periculoase din spaţiul aerian şi cereau populaţiei să se adăpostească.

Potrivit prefectului de Galaţi, Claudiu Sorin Gavril, o persoană ar fi sunat la 112, vineri noapte, şi ar fi anunţat „că ar fi văzut ceva căzând pe câmpul aflat în zona cartierului Dimitrie Cantemir".

În zonă au fost mobilizate, vineri noapte, echipe ale ISU, IPJ, Jandarmeriei, Armatei, Poliţiei de Frontieră, care au scotocit câmpul la pas, căutările fiind oprite la ora 01,41, şi reluate sâmbătă dimineaţă.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a alertat, vineri seara, în urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţele Tulcea şi Galaţi.

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22,38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi”, a informat un comunicat al MApN transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

Ca urmare, forţe ale ISU, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră au fost redirecţionate către zonele din proximitatea municipiului Galaţi unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.

MApN a precizat că, până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional şi că în cursul zilei de sâmbătă vor continua căutările.

Conform sursei citate, la ora 01,41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN a menţionat că informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea, şi că va reveni cu detalii, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite