Ciolacu, despre interdicţia lui Simion de a intra în Rep. Moldova: Am văzut documentele secrete, sunt decizii întemeiate

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la interdicţia șefului AUR, George Simion, de a intra în Rep. Moldova şi Ucraina, că a primit documentele care au stat la baza deciziilor luate de cele două ţări, fiind decizii bine întemeiate, dar cu caracter secret.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

Întrebat dacă a primit răspunsul de la țările vecine în ceea ce privește cazul George Simion, liderul PSD a precizat: „Am avut acele discuții, mi-au venit documentele, documentele au un regim secret. Am văzut deciziile, atât a Republicii Moldova, cât și a Ucrainei, de a-și menține interdicția în ceea ce-l privește pe domnul George Simion de a intra în R. Moldova și în Ucraina. Cred că este un semnal suficient de puternic, un om politic să aibă interzis în acest moment de a intra în două țări vecine”, a punctat Ciolacu într-un interviu pentru Digi24.

Chestionat care e interpretarea sa privind decizia celor două state, premierl nu a vrut să vină cu explicații. „Nu îmi cereți să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Este o decizie administrativă întemeiată. Ține inclusiv de unirea României cu Republica Moldova, și bănuiesc că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina”, a completat Ciolacu.

Premierul a subliniat că doar statul căruia îi aparțin documentele le poate face publice. Mai mult, Ciolacu a explicat faptul că partidul pe care-l conduce nu va colabora cu AUR. „Din punctul meu de vedere, și al PSD, este exclusă o eventuală alianță, coaliție și orice fel de angajament comun cu partidul AUR”, a conchis Marcel Ciolacu.

Cum explică Simion

Liderul AUR a negat orice legătură cu serviciile de informații de la Moscova în repetate rânduri.  „Nu sunt surprins de declarațiile făcute de premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, în ceea ce privește decizia de a mi se prelungi interdicția de intrare în țară. Eu am fost toată viața interzis în Republica Moldova, iar acest lucru s-a datorat acțiunilor mele care au avut ca scop, în mod deschis, unirea celor două state românești. La îndemnul lui Ciolacu, domnul Recean spune nonșalant că „particip la un efort de destabilizare în Republica Moldova”. Da, sunt de acord cu dânsul, având în vedere că mișcarea unionistă a destabilizat planurile urmașilor lui Plahotniuc și Dodon și ale globaliștilor sorosiști care au băgat bani grei în Moldova pentru a menține țara într-o stare de incertitudine perpetuă”, a declarat George Simion, în urmă cu o lună, într-un text pe site-ul personal.  

De altfel, acuzații la adresa lui Simion au venit și de la alți lideri de ala Chișinău, cum este cazul lui Igor Grosu, președintele Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite