Ciolacu, de ziua internațională a persoanelor vârstnice: Vrem ca pensia să reflecte corect contribuția de o viață

0
Publicat:

Premierul a transmis un mesaj cu prilejul zilei internațională a persoanelor vârstnice, ocazie cu care a punctat că Executivul își dorește ca pensia să „reflecte corect contribuția de o viață a fiecărui român”.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Susținem economia și investițiile în România, însă avem în vedere la nivelul Guvernului și măsuri sociale orientate ori de câte ori este nevoie către nevoile persoanelor de vârsta a treia. Vrem ca pensia să reflecte corect contribuția de o viață a fiecărui român. Am promis o nouă lege a pensiilor, pe care ne-am propus să o finalizăm și să o aplicăm de anul viitor, și care să elimine inechitățile existente la ora actuală în ceea ce privește sistemul de pensii. Măsurile cu care venim vrem să asigure acel echilibru social de care românii ajunși la vârsta de pensie au nevoie, iar pensiile pe care le încasează să nu se transforme în venituri de subzistență, ci să le asigure un trai decent. Pentru că respectul pentru generațiile de vârstnici înseamnă să-i protejăm și pe cei rămași singuri, ne vom asigura că interesele lor vor fi apărate și că beneficiază de îngrijirea de care au nevoie în cele mai bune condiții”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Executiului a punctat că „grija față de persoanele în vârstă este măsura respectului față de părinții, bunicii și toți înaintașii noștri”.

Marcel Ciolacu a precizat că astăzi, de ziua internațională a persoanelor vârstnice, sunt sărbătoriți „cei din generațiile ajunse la vârsta senectuții, oameni pe care îi respectăm pentru înțelepciunea și experiența lor de viață, de la care fiecare dintre noi are de învățat”.

„Legătura între generații este foarte importantă în orice societate, iar în tradiția poporului român a existat întotdeauna respectul pentru persoanele vârstnice. Personal, prețuiesc această tradiție și îmi doresc ca ea să fie continuată multe generații de acum înainte. Din poziția de prim-ministru îmi revine o responsabilitate în plus față de această categorie socială, a persoanelor vârstnice, pentru protejarea lor în fața provocărilor actuale, cărora cu toții încercăm să le facem față”, a transmis premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite