Ciolacu: Coridorul sudic de gaze va duce, cu certitudine, la reconstrucția Ucrainei

0
Publicat:

Premierul României susține că la reconstrucția Ucrainei va duce și coridorul sudic de gaze. Ciolacu a subliniat că interconectarea este secretul unor „servicii mai bune, unor prețuri mai bune pentru cetățeni”.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Suntem la a doua întâlnire toți trei; după ce am avut o întâlnire la Atena, acum ne-am întâlnit toți trei din nou la Varna. Fără să îl contrazic pe primul-ministru Mitsotakis, mi-aș dori mult ca următoarea întâlnire să fie în România. De această dată, l-am avut ca invitat și pe domnul prim-ministru al Republicii Moldova, dar nu a putut să vină și a venit domnul ministru al Energiei. Prezența comisarilor europeni la această întâlnire arată importanța strategică a Coridorului sudic și a Coridorului vertical de gaze. Interconectarea în acest moment este secretul unor servicii mai bune, al unor prețuri mai bune pentru cetățenii pe care îi reprezentăm și, nu în ultimul rând, acest Coridor sudic va duce cu certitudine la reconstrucția Ucrainei”, a transmis șeful Executivului.

Marcel Ciolacu a subliniat că Republica Moldova a devenit independentă de Rusia în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze.

De asemenea, șeful Executivului din România a punctat că în cadrul discuțiilor a fost pus accentul și pe provocările actuale de pe piaţa energiei.

„Tot în contextul interconectivităţii, am arătat şi provocările cu care ne confruntăm pe piaţa energiei, cu accent deosebit pe securitatea aprovizionării şi a dependenţei totale de hidrocarburi şi de energie electrică din Rusia. E adevărat, este un capitol unde trebuie să ajutăm. România are o datorie morală să ajute cât mai mult Republica Moldova, deoarece, după Ucraina, este cel mai vulnerabil stat european", a subliniat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a participat, luni, la Varna, în Bulgaria, la Reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia împreună cu o delegaţie guvernamentală.

În marja acestei reuniuni, prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere în format trilateral cu omologii din Bulgaria, Nikolai Denkov, şi din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, precum şi întâlniri în format bilateral cu prim-miniştrii celor două ţări. La rândul lor, membrii delegaţiei guvernamentale române vor participa la întâlnirile de lucru pe teme de securitate regională, cooperarea în domeniul energiei şi al transportului, programate în cadrul evenimentului de la Varna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite