Ciolacu, consultări cu reprezentanții AmCham: Guvernul își concentrează acțiunile asupra investițiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României s-a întâlnit astăzi pentru consultări cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane din România, AmCham România, ca parte a dialogului guvernamental cu mediul de afaceri. Ciolacu susține că Executivul își concentrează acțiunile asupra investițiilor și reformelor.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

Update: Premierul Ciolacu a precizat, într-o postare pe Twitter, că în cadrul întâlnirii cu reprezentanții AmCham România s-a trecut în revistă ponderea notabilă a cooperării economice în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA și transferul de tehnologii de ultimă oră.

„Încântat să urez bun venit delegației AmChamRomania. Am trecut în revistă ponderea notabilă a cooperării economice în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA, transferul de tehnologii de ultimă oră și know-how în mai multe industrii. În 2023 prevedem noi niveluri record în comerțul bilateral”,  a transmis șeful Executivului.

----

„Guvernul României își concentrează acțiunile asupra investițiilor, reformelor și îmbunătățirii calității vieții oamenilor, obiective pe care le are, deopotrivă, și mediul de afaceri. Acordăm, în egală măsură, importanța cuvenită stabilității și predictibilității, transparenței și asigurării condițiilor concurențiale de business, factori importanți pentru dezvoltarea și modernizarea României. În planul politicii externe, un obiectiv major al României este aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, care va stimula, de asemenea, procesul de modernizare a țării și va contribui la atingerea unor standarde înalte în privința conduitei etice, a promovării transparenței și a unui mediu de afaceri sănătos", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului României.

Marcel Ciolacu a felicitat delegația AmCham Romania pentru aniversarea a 30 de ani de la înființare, perioadă în care această organizație a contribuit la dezvoltarea dimensiunii economice a relației româno-americane și la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

De asemenea, șeful Executivului a salutat interesul companiilor americane pentru realizarea de noi investiții în România și a subliniat interesul Guvernului de a aprofunda apărarea, securitatea cibernetică, digitalizarea, domeniul farmaceutic sau sectorul financiar-bancar.

Premierul României i-a încurajat pe  reprezentanții companiilor americane să participe la Forumul de afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, organizat de Guvernul României, în data de 7 septembrie, în marja Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, desfășurat la București.

Totodată, Marcel Ciolacu a mulțumit reprezentanților AmCham Romania pentru susținerea acordată României pentru includerea în Programul Visa Waiver al Statelor Unite ale Americii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite