Ciolacu, clarificări privind poziția PSD pe majorarea pensiilor: „Românii trebuie ajutați mai mult”

0
Publicat:

Liderul PSD a subliniat că social-democraţii pot să nu accepte ca punctul de pensie să se mărească cu 15%, la fel, pentru toată lumea, punctând că românii au nevoie de mai multe măsuri de sprijin precum cele din pachetul „Sprijin pentru România”.

Ciolacu a subliniat că românii trebuie ajutați mai mult în măsurile de anul viitor FOTO Arhivă
Ciolacu a subliniat că românii trebuie ajutați mai mult în măsurile de anul viitor FOTO Arhivă

„Avem punctul nostru de vedere în ceea ce privește mărirea pensiilor. În acest moment, s-a hotărât împreună cu ministrul de Finanțe ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15%, dar asta nu înseamnă că noi vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15% la fel la toată lumea”, a spus Marcel Ciolacu la o Conferință de alegeri interne în organizația PSD Teleorman. 

Șeful social-democraților a mai precizat că „este total incorect, mai ales în perioada prin care trecem cu toții”. 

„Cred că ne-a fost suficientă pandemia, ne-a fost suficientă criza din energie, ne-a fost suficient războiul din Ucraina, mai trebuia să venim și după doi ani de guvernare de dreapta! Sunt principii pe care nu le vom încălca și vom încerca prin dialog – există acest dialog, cel puțin între mine și prim-ministru – să găsim soluțiile astfel încât în funcție de venituri să venim cu aceste măriri”, a mai spus Ciolacu.

Președintele de partid a mai menționat că „asta nu înseamnă că vor fi măriri diferențiate ale punctului de pensie, n-a zis nimeni niciodată acest lucru, dar în afară de tot pachetul social cu care am intrat la guvernare, de voucherele cu care am venit pe o perioadă a anului, anul viitor românii trebuie ajutați și mai mult, să depășim cu toții la fel de bine această perioadă”. 

PSD și PNL, acord pe tema majorării pensiilor 

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că în Coaliţie s-a ajuns la un acord ca mărirea pensiilor să fie mai consistentă față de estimările inițiale ale PSD, de doar 10-11%. Impactul bugetar va fi de 15 miliarde lei.

Inițial, PSD a promovat intens ideea că pensiile vor fi mărite cu 10% sau 11%, insistând de asemenea pe o majorare diferențiată, despre care liberalii au punctat că este neconstituțională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite