Ciolacu, către Roberta Metsola: Astăzi, dreptatea pentru noi înseamnă aderarea la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu i-a transmis președintei Parlamentului European, în timpul ședinței solemne din Parlament, că dreptatea pentru România înseamnă aderarea la spațiul Schengen „alături de frații și surorile noastre din Europa”.

Ciolacu susține că România a făcut tot ce e necesar pentru aderarea la Schengen  FOTO: Inquam Photos
Ciolacu susține că România a făcut tot ce e necesar pentru aderarea la Schengen FOTO: Inquam Photos

„Aţi fost una dintre vocile puternice care s-a ridicat împotriva injustiţiei atunci când una dintre conaţionalele dumneavoastră a fost ucisă cu sânge rece. Într-un gest profund simbolic, aţi refuzat categoric să daţi mâna cu nedreptatea, cu corupţia şi cu minciuna. Aţi luptat cu un sistem putred pentru că aţi crezut ca este o cauză corectă. În definitiv, aţi luptat pentru adevăr şi pentru dreptate. Şi asta v-a dat forţa pentru a lupta până la capăt! De aceea, doamnă Preşedinte, cred că înţelegeţi foarte bine lupta poporului român pentru dreptate. Iar astăzi dreptatea pentru noi înseamnă aderarea la spaţiul Schengen, alături de fraţii şi surorile noastre din Europa”, i-a transmis liderul PSD președintei Parlamentului European.

Marcel Ciolacu susține că eșecul din Consiliul JAI „nu trebuie să se mai repete niciodată”, iar autoritățile au obligaţia de a duce „această luptă până la capăt

„Trebuie să fim în spaţiul Schengen. Toată lumea ştie că îndeplinim condiţiile tehnice încă din 2011. Acesta a fost un act politic ratat, care nu trebuie să se mai repete niciodată. Trebuie să ne luăm acest angajament în faţa cetăţenilor noştri, în faţa celor care stau cu zilele în vămi, în cozi kilometrice, în faţa tuturor celor care au de pierdut prin faptul că România nu este încă în Schengen. Avem obligaţia să ducem această luptă până la capăt. Nu avem voie să ne pierdem încrederea. Am obţinut deja respectul partenerilor noştri europeni prin modul în care ne-am făcut datoria în prima linie a apărării securităţii şi unităţii europene. Acest eşec de etapă nu poate fi definitoriu, acest eşec trebuie însă să îi înveţe pe cei care vor fi responsabili cum să câştige data viitoare", a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

De asemenea, liderul PSD a menționat că cererea României a de intra în spațiul Schengen este „perfect legitimă”.

„Noi am ales să fim parteneri corecţi, aşa cum a făcut întreaga Europă încă din luna februarie, dar iată că un vot a aruncat în aer tot acest echilibru atât de greu câştigat şi atât de preţios al unităţii europene. Vom continua însă să ne facem datoria ca şi până acum, ca garanţi ai securităţii graniţelor europene, vom continua să primim populaţia care fuge din calea războiului, vom continua să oferim soluţii pentru criza alimentară, care ameninţă nu doar Europa, ci şi ţările din Africa, vom continua să sprijinim Republica Moldova într-un moment în care are atât de multe crize. Pe scurt, România va continua să fie parte a soluţiei europene, dar, în acelaşi timp, alături de partenerii noştri, vom fi şi mai determinaţi să întoarcem rezultatul acestui vot nedrept. Argumentele sunt de partea noastră, dreptatea e de partea noastră, Europa este de partea noastră", a conchis  președintele Camerei Deputaților.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite