Ciolacu anunță progrese privind includerea României în programul Visa Waiver

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cuambasadoarea Statelor Unite ale Americii, Kathleen Ann Kavalec, în urma căreia a anunțat progrese privind discuțiile pentru includerea României în programul Visa Waiver. 

Șeful Guvernului a discutat cu ambasadoarea SUA FOTO Inquam Photos
Șeful Guvernului a discutat cu ambasadoarea SUA FOTO Inquam Photos

„Proiectele noastre economice comune avansează într-o manieră susţinută; facem progrese în ceea ce priveşte Programul Visa Waiver pentru români”, a scris premierul, pe reţeaua X.

Misiunea diplomatică de la Bucureşti a anunțat în luna septembrie un program de reînnoire a vizelor fără interviu cu scopul de a aproba "un număr record de vize pentru cetăţenii români eligibili în anul fiscal 2024".

Acest program permite solicitanţilor cărora li s-au eliberat anterior vize să şi le reînnoiască fără a se prezenta la un nou interviu la ambasadă.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a susținut în aceeași perioadă că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025. 

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat ambasadoarea SUA.  

Iohannis cere ridicarea vizelor pentru SUA

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția asupra ridicării vizelor pentru SUA, la un eveniment organizat la Ambasada SUA, subliniind că România va continua colaborarea activă cu partenerii americani în vederea atingerii obiectivului comun de includere a României în Programul Visa Waiver. 

„Cooperarea noastră strategică se bazează și pe dezvoltarea continuă a relațiilor interumane. În acest scop, România va continua colaborarea activă cu partenerii americani în vederea atingerii obiectivului nostru comun de includere a țării noastre în Programul Visa Waiver”, a spus președintele la evenimentul organizat la Ambasada SUA, de Ziua Independenței.    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite