Ciolacu, noi precizări despre o alianță electorală cu PNL: E posibil să venim cu un proiect de țară

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu, persoană care conduce și PSD, a subliniat că nu exclude posibilitatea să vină cu un proiect de țară alături de PNL, în contextul anului electoral 2024.

Premierul Marcel Ciolacu FOTO Inquam Pgotos
Premierul Marcel Ciolacu FOTO Inquam Pgotos

Întrebat din nou pe tema unei posibile alianțe cu PNL pentru anul electoral 2024, Marcel Ciolacu a precizat: „De obicei în politică, niciodată nu spun niciodată. Nu a fost această discuție până acum. Au existat discuții ca între colegi. Am văzut ce a declanșat declarația mea. Au fost discuții și de liste comune. Nu vorbim despre un USL 2.”

„În cazul în care noi simțim că românii au încredere în această Coaliție, putem să venim cu un proiect de țară în anul următor. Vom vedea: este posibil, nu este posibil. Nu are nimeni decis acest lucru”, a continuat premierul.

Prioritățile ca premier și președinte de partid

Șefu PSD a vorbit de prioritățile atât ca premier, cât și ca șef de partid. „Pentru mine, ca și premier, urgența numărul unu e să încercăm să facem lucruri bune și să facem ceva sustenabil în România. Să implementăm reformele asumate de statul român”.

Ca președinte de partid, prioritatea mea numărul unu sunt primele alegeri: europarlamentarele. Până la cele de președinte, e cale lungă”, a completat Ciolacu.

PSD și PNL discută în spatele ușilor închise despre o posibilă alianță electorală în 2024, însă negocierea politică purtată mai ales la nivel de șefi ai partidului nu pare să încânte toate grupările din formațiunile Puterii.

Ce spun purtătorii de cuvânt

„Adevărul” a discutat și cu purtătorii de cuvânt ai celor două partide care formează Coaliția.  „În acest moment nu s-a discutat așa ceva, dar așa cum a declarat și președintele Ciolacu, facem politică, așa că nu putem să spunem nu la orice idee. Deocamdată nu s-au inițiat asemenea discuții în partid și nici în Coaliție”, a precizat Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, întrebat despre discuțiile privind o posibilă alianță electorală. 

Și Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a precizat: „În momentul de față nu există discuții, nici în interior și nici cu partenerii social-democrați legate de posibilitatea acestei oferte politice comune. Dar, nu e pentru nimeni niciun secret că un astfel de scenariu poate fi luat în calcul și este posibil la fel ca celălalte scenarii. În momentul de față suntem împreună cu social-democrații într-o alianță cu un numitor comun: guvernarea. Deci, ce unește este programul de guvernare. Pentru la anul o eventuală construcție politică comună va depinde evident de rezultatele acestei agende comune, adică de rezultate guvernării. Va depinde de modul în care lucrăm, de ce rezultate avem, de cum ne înțelegem pentru că ați văzut că e nevoie de multe sacrificii și de momente de decizie, de agenda comună pe care o stabilim. Dar în momentul de față nu există această discuție”, a punctat deputatul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite