Cine sunt judecătorii din Biroul Electoral Central pentru alegerile din 9 iunie

0
Publicat:

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a desemnat, vineri, prin tragere la sorţi, pe cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare şi locale, care vor avea loc pe 9 iunie.

În următoarele 24 de ore vor fi desemnați și reprezentanții partidelor politice FOTO Arhivă
În următoarele 24 de ore vor fi desemnați și reprezentanții partidelor politice FOTO Arhivă

 Tragerea la sorţi a avut loc în şedinţă publică, unde au participat judecători de la ICCJ, reprezentanţi ai partidelor, dar şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.Au fost traşi la sorţi patru judecători de la secţiile civile, doi de la Secţia penală şi un magistrat de la Secţia contencios, potrivit Agerpres

De la Secția I Civilă au fost selectați Gheorghe Liviu Zidaru și Adina Georgeta Ponea. În schimb, de la Secţia a II-a Civilă, extrași au fost Ianina Blandiana Grădinaru și Ruxandra Monica Duţă.

Cele două judecătoare de la Secția Penală sunt Leontina Şerban și Ioana Bogdan, în timp ce Vasile Bîcu judecător la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Potrivit art. 2 alin (4) din OUG nr. 21/2024, în termen de 24 de ore de la alegerea preşedintelui său, Biroul Electoral Central se completează cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic şi al fiecărei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale prevăzute la alin.(2) lit. c), d) şi e), iar în termen de 48 de ore de la rămânerea definitivă a candidaturilor, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic şi al fiecărei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, altele decât cele prevăzute la alin. (2) lit. c), d) şi e), în limita numărului de membri prevăzut la alin. (2).

Guvernul a adoptat pe 8 martie o ordonanţă de urgenţă care prevede comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, stabilind data de 9 iunie pentru ambele tipuri de scrutin.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite