Alianța Dreapta Unită, liste comune la Consiliul Județean Vrancea și Primăria Focșani. Cum candidează PSD și PNL

0
Publicat:

Liderii USR, Forța Dreptei și Partidului Mișcarea Populară au stabilit cum vor candida la alegerile locale din luna iunie.

Dreapta Unită este formată din trei partide FOTO: Facebook
Dreapta Unită este formată din trei partide FOTO: Facebook

Dacă la alegerile europarlamentare din 9 iunie partidele care constituie Alianța Dreapta Unită și-au stabilit deja candidații comuni cu care se vor prezenta la urne, o mare necunoscută este la nivel de județe pentru alegerile locale care au loc în aceeași dată.

Nu peste tot în țară există înțelegeri pentru liste comune, ba chiar în multe localități candidații USR, Forța Dreptei și PMP vor candida separat.

Vrancea pare să fi depășit acest obstacol, după ce liderii celor trei partide au ajuns la concluzia că trebuie să meargă împreună în alegeri, în urma negocierilor purtate în ultimele zile. Prin urmare, Alianța Dreapta Unită va prezenta candidați pe liste comune atât la Consiliul Județean Vrancea, cât și la Primăria Focșani.

A ieșit fumul alb, în urma negocierilor. Forța Dreptei  va avea candidați pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Vrancea și cea de primar al municipiului Focșani, iar USR va avea primii candidați pentru listele de la Consiliul Județean și Consiliul Local Focșani. PMP va avea  de asemenea poziții eligibile la cele două structuri”, ne-a declarat Ion Ștefan, deputat Forța Dreptei Vrancea.

Ion Ștefan, deputat Forța Dreptei
Ion Ștefan, deputat Forța Dreptei

La rândul său, președintele USR Vrancea ne-a confirmat că negocierile s-au finalizat și că documentul a fost trimis spre aprobare forurilor superioare de la București. ”Decizia va fi luată la centru”, ne-a declarat Ionuț Carabă, președintele interimar al USR Vrancea, fără să ne ofere alte detalii suplimentare.

Ionuț Carabă, consilier județean și președinte interimar USR Vrancea
Ionuț Carabă, consilier județean și președinte interimar USR Vrancea

De menționat că președintele USR Focșani, Corina Atanasiu, candidează pe un loc eligibil pentru Parlamentul European.

Principalele forțe politice din Vrancea, PNL și PSD, vor candida separat la alegerile locale. La Consiliul Județean, din partea PNL va candida  pentru postul de președinte Dragoș Ciobotaru, primarul în funcție al comunei Vizantea Livezi, iar din partea PSD Nicușor Halici, președinte PSD Vrancea și actual prefect.

La Primăria Focșani își dorește să obțină un nou mandat din partea PSD primarul în funcție Cristi Misăilă, iar din partea PNL omul de afaceri Valentin Resmeriță, care a devenit de curând președintele PNL Focșani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite