Ramona Chiriac face un pas în spate de la șefia Reprezentanței Comisiei Europene pentru a candida la PE. Cine vine în locul acesteia

0
Publicat:

Ramona Chiriac, persoana pe care PSD și PNL o vor cap de listă la europarlamentare, s-a suspendat din funcția de la Reprezentanța Comisiei Europene pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie, anunță Biroul de presă al instituției.

Ramona Chiriac va deschide lista PSD-PNL la europarlamentare FOTO Facebook Reprezentanta CE
Ramona Chiriac va deschide lista PSD-PNL la europarlamentare FOTO Facebook Reprezentanta CE

Ca orice cetățean european, funcționarii și agenții temporari ai Comisiei Europene au dreptul de a candida în alegeri.  Doamna Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a comunicat deja decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European către forurile ierarhice superioare și serviciile relevante ale Comisiei Europene”, anunță Biroul de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

„În același timp, ținând cont de prevederile Regulamentului de stabilire a Statutului funcționarilor și a Regimului aplicabil celorlalți agenți ai Comunității Economice Europene și ai Comunității Europene a Energiei Atomice, dar și de procedurile interne ale Comisiei Europene, doamna Chiriac a solicitat suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale cu caracter imperios conform prevederilor articolului 17 ale sus numitului regulament”, completează sursa citată.

Nu în ultimul rând, instituția anunță că Mara Roman, șefa adjunctă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, „va asigura continuitatea activității”.

Ramona Chiriac este cam de listă

Șefa suspendată a Reprezentanței Comisiei Europene în România este singura persoană despre care e clar locul pe care îl va ocupa pe listă, adică va fi prima. Cel mai probabil următoarele locuri vor fi ocupate de Mihai Tudose (PSD), Rareș Bogdan (PNL), Claudiu Manda (PSD) și Dan Motreanu (PNL). Pe locurile eligibile se vor mai regăsi nume ca Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Siegfried Mureșan sau Adina Vălean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite