Cine sunt favoriții din PSD pentru șefia Ministerului Muncii și a Ministerului Familiei SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcțiile de ministru vacante în prezent (Muncă și Familie), ambele la PSD, ar putea fi ocupate de două doamne, în condițiile în care Marcel Ciolacu le-a propus pe Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero pe cele două portofolii, susțin surse social-democrate.

Simona Bucura-Oprescu, deputată de Argeș și posibilă ministră FOTO Facebook S.Bucura-Oprescu
Simona Bucura-Oprescu, deputată de Argeș și posibilă ministră FOTO Facebook S.Bucura-Oprescu

UPDATE Conducerea PSD a votat pentru trimiterea Nataliei Intotero pe funcția de ministru al Familiei, iar Simona Bucura Oprescu pe cea de ministru al Muncii.

UPDATE Marcel Ciolacu a propus-o pe Simona Bucura-Oprescu la Ministerul Muncii, susțin surse social-democrate pentru „Adevărul”.

UPDATE Surse social-democrate au precizat pentru „Adevărul” că pentru Ministerul Familiei mai există încă o variantă,adică Rodica Nassar, una dintre liderele partidului din București.

---

Consiliul Politic Național al PSD, care se reunește de la ora 10.00, ar putea lua o decizie privind nominalizările care să fie trimise de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Cotroceni, pentru a fi acceptate de Klaus Iohannis, pentru Ministerul Familei, unde recent a demisionat Marius Budăi, precum și pentru portofoliul Familiei și Egalității de șanse, ocupat până vineri de Gabriela Firea. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, la Muncă sunt mai multe variante luate în considerare. Prima variantă e cea a propunerii Simonei Bucura-Oprescu, deputată de Argeș, aflată la al treilea mandat de parlamentar. Aceasta e în prezent șefa Comisiei de administrație din Camera Deputaților.

O a doua e numirea unui tehnocrat, adică a unei persoane de la Casa de Pensii. Iar persoana vizată din această zonă este Vasilica Valentina Robu, secretara generală a funcției și una din persoanele care au lucrat la reforma pensiilor speciael.

Ultima și cea mai puțin realizabilă, la cum arată jocurile de putere din PSD, e numirea unui bărbat care a lucrat mult timp pe zona aceasta. În cazul acestei variante, un nume vehiculat este Ion Rotaru, președintele Comisiei de muncă din Senat.

Cine ar putea veni în locul lui FIrea

Pe de altă parte, la Ministerul Familiei se conturează o singură variantă, adică Natalia Intotero, care a mai fost ministru pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Intotero a mai fost vehiculată pentru funcția de șefă a Camerei Deputaților, în condițiile în care s-ar fi dat un vot pentru președinția deplină, în condițiile în care acum e asigurat un interimat de Alfred Simonis.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a demisiont joi din funcția de ministru. Anunțul demisiei a fost făcut la începutul ședinței de Guvern de premierul Marcel Ciolacu, care a spus că este „un gest de onoare” făcut de Budăi.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susținea marți că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, vreo secundă să demisioneze, Marius Budăi a răspuns scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”. În prima ieșire publică după declanșarea scandalului azilelor groazei, Marius Budăi s-a declarat „șocat” de situația din cele trei cămine ale groazei din Voluntari și Afumați, dar a pasat responsabilitatea principală către Consiliul Județean Ilfov, care are în subordine DGASPC, instituție ce deconta lunar la plată serviciile prestate de aceste centre.

Firea, demisie cu greu

Gabriela Firea a demisionat vineri, ea suspendându-se și din funcția de președinte al PSD București. Firea și-a anunțat demisia printr-un lung mesaj postat pe Facebook, în care spune că este „complet nevinovată”, continuând să susțină că este victimă și că a existat un „război total pentru demolarea” sa „și mai puțin pentru aflarea adevărului”: „A existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite