Cine sunt candidații Alianței PSD-PNL la primăriile din București

0
Publicat:

Alianța PSD-PNL și-a nominalizat toți candidații pentru primăriile din Capitală, urmând ca la Sectoarele 1 și 6 să fie susținuți reprezentanți ai PNL, iar la 2,3,4 și 5 social-democrați. 

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și-au ales toți candidații primăriilor din Capitală FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și-au ales toți candidații primăriilor din Capitală FOTO Mediafax

Medicul Cătălin Cîrstoiu este propunerea PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei.

Profesorul Cătălin Cârstoiu (50 de ani) este manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) din 2009 şi decan al Facultăţii de Medicină a UMF "Carol Davila" de aproape 8 ani, potrivit CV-ului său.  

Candidații comuni la primăriile de sector:

George Tuță (PNL) – Primăria Sectorului 1

Rareș Hopincă (PSD)- Primăria Sectorului 2

Robert Negoiță (PSD) – Primăria Sectorului 3

Daniel Băluță (PSD) – Primăria Sectorului 4

Adrian Vigheciu (PSD) – Primăria Sectorului 5

Ciprian Ciucu (PNL) – Primăria Sectorului 6

Cine sunt candidații PNL

Deputatul George Tuţă, președintele PNL Sector 1, este candidatul Coaliției pentru postul de primar al Sectorului 1.

George Tuţă a devenit preşedintele filialei PNL Sector 1 pe 11 decembrie, în locul lui Sebastian Burduja, care deţinea această funcţie din 2019, a confirmat pentru „Adevărul”.

Chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, Tuță a fost în trecut şef de cabinet al directorului SRI Eduard Hellvig. Acum este deputat la primul mandat și deține funcția de președinte al Comisiei speciale a Camerei Deputaților pentru automatizarea și viitorul muncii.  

Ciprian Ciucu, propus pentru un nou mandat

Actualul primar al Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, este candidatul Coaliției pentru un nou mandat.

Ciucu a fost preşedintele Consiliului National de Integritate (CNI) și director de programe, membru fondator şi director al Centrului Roman de Politici Europene (CRPE).

A lucrat pentru organizatii cunoscute precum "Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile", "Centrul Educația 2000+ (Soroş Open Network)" și a acordat consultanța în cadrul mai multor proiecte de asistența tehnica (Banca Mondiala, Comisia Europeana, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agentii si ministere din Romania si Republica Moldova.

În perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea din Bucuresti, unde a tinut cursul de managementul proiectelor in cadrul Departamentului de Studii Europene al Facultății de Litere.

În 2016, el anunțase că vrea să candideze ca independent la Primaria Capitalei, sustinut de partidul M10, condus de europarlamentarul Monica Macovei, dar s-a retras și a revenit în Partidul Național Liberal în 2016, când a candidat cap de listă la Consiliul General al Municipiului București. 

În septembrie 2020, Ciprian Ciucu a fost ales Primar al Sectorului 6.  

Cu cine merge PSD la alegerile din București 

Candidatul Coaliției la Primăria Sectorului 2 a fost desemnat prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a anunțat, miercuri, liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu.

Rareș Hopincă și-a început cariera în anul 2006 în domeniul Comunicare și Marketing, activând în zona privată până în 2017, când a fost numit director general în cadrul Primăriei Sectorului 5 a Capitalei, iar din 2018 a ocupat funcția de coordonator program de asistență tehnică Banca Mondială în cadrul aceleiași instituții.

Rareș Hopincă a fost city manager al Sectorului 5 în perioada 2018-2020, din anul 2021 consilier din partea PSD în cadrul Consiliului General al Municipiului București, iar în iunie 2023 a fost numit de Guvern în funcția de prefect al Municipiului București.

Negoiță, candidat la Sectorul 3

Actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoiță (PSD, va rămâne candidatul coaliției pentru un nou mandat.

Robert Negoiţă s-a implicat în viaţa politică începând cu 2004, când a devenit membru al PSD.  În 2006 a fost ales vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PSD (TSD), în 2007 a fost ales preşedinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi (LTISD), iar în 2008 secretar executiv al organizaţiei centrale a PSD. În 2010 a devenit vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Ilfov.

Negoiță a devenit Primarul Sectorului 3 Bucureşti în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012.

În 2020 a înființat Partidul București 2020, din partea căruia și-a depus candidatura la alegerile locale. În data de 27 septembrie 2020 Robert Sorin Negoiță a câștigat al treilea mandat de Primar al Sectorului 3.  

Pentru Sectorul 4, Coaliția a ales să meargă pe mâna actualului primar, Daniel Băluță. El anunțase încă de la începutul lunii februarie că își dorește să continue proiectele începute la acest sector. Liderul social-democraților afirma atunci că Băluță a depășit așteptările celor care l-au votat, lăudând activitatea acestuia.

Daniel Băluță a fost ales consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 4 București în iunie 2012. În perioada iulie 2013 - iunie 2016 a ocupat funcția de viceprimar al Primăriei Sectorului 4.

În noiembrie 2015, după demisia lui Cristian Popescu Piedone, a fost ales primar interimar, urmând ca în iunie 2016  să câștige alegerile pentru mandatul de primar.

Un necunoscut la Sectorul 5

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri, că Adrian Vigheciu, consilier general al Capitalei, a fost desemnat candidatul Coaliției la Primăria Sectorului 5.

Adrian Vigheciu a fost consilier al senatorului Gabriel Mutu la sfârşitul anilor 2000, pentru ca în 2012, odată cu venirea lui Rareş Mănescu la Primăria Sectorului 6, să fie instalat şef la Administraţia Domeniului Public.

Adrian Vigheciu a fost în perioada 2016- 2020 administrator public al Sectorului 6, dar a mai ocupat şi funcțiile de coordonator al Administraţiei Domeniului Public, al Dezvoltării Urbane, dar şi al Administraţiei Pieţelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite