Candidaturile de la sectoare dau bătăi de cap Coaliției

0
Publicat:

Unirea forțelor de către PSD și PNL ar fi trebuit să simplifice demersul Coaliției de câștigare a trei primării din București unde nu au un edil, însă găsirea celor mai potriviți oameni dă bătăi de cap, fiind încă incerți candidații de la sectoarele 1, 2 și 5, potrivit informațiilor „Adevărul“.

Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax
Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax

În mai puțin de 24 de ore, PSD și PNL au schimbat de două ori planul de atac pentru Primăriile de la sectoarele 1, 2 și 5. Luni seară, pentru câteva ore, PSD și PNL au făcut rocada la sectorul 1, urmând ca social-democrații să dea candidatul, nu liberalii, cum era discuția inițială. Pe masă erau trei variante: Alexandru Petrescu, Adrian Streinu-Cercel și Petre Florin Manole. La sectorul 2 ar fi urmat să fie pus un liberal, o mare problemă pentru PNL, care nu prea are candidat cu șanse în această subunitate administrativ-teritorială, cu excepția Monicăi Anisie sau un candidat din afara partidului.

Însă marți dimineață, în Coaliție a avut loc o răzgândire, așa că sectorul 1 a trecut, din nou, la liberali, conform unor surse de la vârful PNL. Iar favorit e deputatul George Tuță, deși în sondaje stă mai bine Sebastian Burduja, după cum a anunțat chiar Nicolae Ciucă. Cu toate acestea, surse din PNL susțin că până la validarea din Biroul Politic Național de joi, niciuna din variante nu poate fi considerată ca sigură.

Prefectul Hopincă, între sectoarele 2 și 5

În schimb, la sectorul 2, PSD trebuie să aleagă între Rareș Hopincă (acum prefect) și deputatul Dan Cristian Popescu, fost viceprimar la acest sector în perioada 2016-2020, când a fost mai degrabă primarul din umbră. Popescu a pierdut la mustață alegerile din 2020. Hopincă e văzut ca variantă și pentru Primăria Sectorului 5. De altfel, Hopincă a fost city manager al sectorului 5, înainte de revenirea lui Piedone în funcție.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a precizat că discuțiile pentru acoperirea celor trei candidaturi vor fi continuate și miercuri, singurul consens în cazul acestora fiind că trebuie să fie politicieni susținuți de ambele partide. În schimb, la sectoarele 3, 4 și 6 rămân susținuți primarii în funcție: Robert Negoiță, Daniel Băluță și Ciprian Ciucu.

Lista de candidați trebuie să fie gata până joi după-amiază, când ambele partide vor chema liderii din teritoriu pentru a valida atât candidații pentru europarlamentare, cât și o parte dintre cei pentru alegerile locale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite