Cătălin Cîrstoiu, denunțat la DNA de un contracandidat la Primăria Capitalei. Reacția medicului

0
Publicat:

Alexandru Pânișoară, reprezentant al Partidul Ecologist Român, candidat la Primăria Generală a Capitalei, a depus o plângere penală la DNA pe numele medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției PSD-PNL. Cîrstoiu susține că demersul nu are "niciun fel de motivație", subliniind că nu se va retrage din cursa politică.

Cîrstoiu: Am văzut un candidat care făcea plângeri penale pe la DNA, împotriva mea Foto: Arhivă
Cîrstoiu: Am văzut un candidat care făcea plângeri penale pe la DNA, împotriva mea Foto: Arhivă

Plângerea mea este in rem, deci nu vizează persoana directă a domnului Cîrstoiu ci mai mult situația constatată de primul ministru, în anul 2020, la nivelul spitalului, și anumite stări de incompatibilitate și conflict de interese ale domnului Cîrstoiu. Despre asta este vorba. Nu pot eu să calific daca sunt ele sau nu fapte penale, dar, ca un cetățean corect, și îndrum pe oricine să facă acest lucru, este bine să sesizăm organele competente. 

Eu am sesizat ANI cu privire și la incompatibilitate și la conflictul de interese, cu privire la faptul că deține și o clinică medicală în care este asociat alături de soția sa, este și decanul facultății de Medicină și este și managerul spitalului. Iar, conform legii, nu eu am scris legea aceasta, aceste lucruri nu sunt în regulă, nu pot fi concomitente. Iar în ceea ce privește relația profesională cu soția sa, care este șef de secție în spitalul în care el este manager, din nou este, conform legii, un conflict de interese”, a explicat Alexandru Pânișoară la Antena 3 CNN.

Marți, Alexandru Pânișoară, candidatul Partidului Ecologist pentru PMB a scris pe o rețea de socializare că a sesizat la DNA „faptele penale ” ale managerului Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu. 

"Ca urmare a faptului că mi-a parvenit Raportul Corpului de Control al Primului-Ministru privind Spitalul Universitar de Urgență despre care am vorbit săptămâna trecută, aveam obligația legală să denunț faptele penale ale lui Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului, în caz contrar eu la rândul meu aș fi comis infracțiunea de omisiune a sesizării"a scris Alexandru Pânișoară pe pagina sa de Facebook, atașând şi răspunsul venit de la Direcția Națională Anticorupție, din care reiese că a fost înregistrat și transmis pentru competentă soluționare.

Reacția lui Cîrstoiu

Medicul Cătălin Cîrstoiu a anunțat marți seară ca nu se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, după plângerea penală pe numele său pentru stări de incompatibilitate și conflict de interese.

E o candidatură a celor două mari partide, PSD şi PNL, şi este o candidatură solidă, e o candidatură matură, o candidatură prin care eu vreau să fac ordine în Capitală. Şi ca să fac ordine şi în haosul zilei: nu, nu există niciun fel de posibilitate, discuţie, gând, idee sau ce vreţi dumneavoastră; eu voi candida mai departe, fiind candidatul coaliţiei PSD-PNL”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu, marţi seară, la TVR Info, întrebat dacă se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

Cătălin Cîrstoiu a spus că plângerea penală făcută de contracandidatul său denotă „spaimă” și că nu are nici un fel de „motivaţie” pentru acest demers.

Cred că sunt perceput ca un potenţial risc pentru candidaţii, sau pentru doritorii acestei poziţii, pentru că, până la urmă, mie nu prea mi-e clar, în afară de domnul Nicuşor Dan, nu prea mi-e clar ce se întâmplă cu ceilalţi candidaţi. Am văzut astăzi un candidat care făcea plângeri penale pe la DNA, împotriva mea, de spaimă, fără niciun fel de motivaţie, am mai văzut un posibil candidat care dispare două săptămâni să conceapă ceva.

Mie mi-e clar un singur lucru, eu am pornit o luptă, iar acest război este un război ca să facem ordine în Capitală, eu fiind un candidat serios. Niciodată n-am intrat într-o luptă decât cu gândul că o voi câştiga, nu cu gândul că voi abandona, asta e o atitudine defensivă, e o atitudine care nu e în regulă. Deci aş vrea să punem punct oricăror speculaţii legate de faptul că nu voi continua această luptă”, a mai spus Cîrstoiu, după ce a fost întrebat cum îşi explică informaţiile privind retragerea sa din cursa pentru PMB.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite