Cine ar putea fi premier interimar până la instalarea lui Ciolacu. Lista scurtă SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre numele vehiculate pentru a ocupa funcția de premier interimar pentru următoarele zile este cel al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. Pe lista scurtă a se mai regăsesc Lucian Bode, șeful MAI și Sebastian Burduja, ministrul Cercetării și Digitalizării.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Surse din PNL au precizat pentru „Adevărul” că cei care ar putea fi numiți în funcția de premier interimar sunt ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, șeful MAI, Lucian Bode și ministrul Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat depunerea mandatului luni după-amiză. Șeful PNL și-a depus demisia din fruntea Executivului român la secretariatul general al Guvernului și urmează să meargă la Palatul Cotroceni pentru a se întâlni cu șeful statului Klaus Iohannis, care va lua act de demisia prim-ministrului. 

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din funcția de premier

„Sunt convins că toată lumea se aștepta. În urmă cu aproximativ două săptămâni am ieșit în declarație comună și ne-am asumat cu toții că rotativa nu se petrece pe 25 mai așa cum era asumat, ci ne asumăm responsabilitatea astfel încât să închidem conflictul de muncă din Educație. Prin OUG de astăzi nu am făcut nimic altceva decât să convenim și să asumăm cu responsabilitate aceste măsuri, rugând sindicatele să înțeleagă că este nevoie de măsuri care să fie sustenabile, să nu fie populiste. Ca atare, considerând fiind că acest conflict s-a încheiat, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea ca prim-ministru al Guvernului României”, a transmis Nicolae Ciucă

O parte din consilierii prim-ministrului Ciucă și-au înaintat demisiile din funcțiile pe care le ocupă încă de vineri. După demisia premierului, oricum angajații de la Cabinetul său ar urma să-și piardă funcțiile, fiind angajați la cabinetul demnitarului. Premierul are o echipă de 18 persoane, fiind patru secretari de stat, iar restul consilieri. De asemenea, are și 4 consilieri.  

Cum va arăta viitorul Guvern 

Potrivit unor surse din Coaliție, PNL și PSD și-au împărțit ministerele din viitorul guvern condus de Marcel Ciolacu, însă decizia în acest sens nu este încă una definitivă. Portofoliile vor fi împărțite în mod egal, 9 la PSD și 9 la PNL, iar UDMR nu va face parte din cabinetul Ciolacu, au mai explicat sursele citate. 

De asemenea, potrivit surselor „Adevărul”, audierile viitorilor miniștri din Guvernul Ciolacu ar urma să aibă loc miercuri în Parlament și joi să fie votul în Plen. Rămâne de văzut dacă vineri va avea loc învestirea noului Guvern condus de Marcel Ciolacu.

Partidul Social Democrat va urma să dețină ministerele Transporturilor, Fondurilor Europene, Apărării, Digitalizării, Economiei, Agriculturii, Muncii, Sănătății și cel compus din ministerele Familiei și Sportului, potrivit surselor „Adevărul”.

Partidul Național Liberal va deține următoarele portofolii: Justiție, Interne, Dezvoltare, Cultură, Externe, Mediu, Finanțe, Afaceri Externe și Energie.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite