Ce spun liderii coaliției despre tensiunile interne cauzate de campania electorală

0
Publicat:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că nu consideră că există atacuri şi disensiuni în interiorul coaliţiei de guvernare, ci doar o competiție electorală, și că nu s-ar fi depășit „linia roșie”. Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că speră să se „rămână în aceste limite”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și liderul PNL, Nicolae Ciucă FOTO Mediafax
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și liderul PNL, Nicolae Ciucă FOTO Mediafax

"Eu cred că aici trebuie să vedem partea aceasta de competiţie, nu le-aş denumi atacuri, nu cred că trebuie să vorbim despre atacuri şi despre disensiuni în interiorul coaliţiei, putem să vedem că se desfăşoară campania în limite normale, fără să se depăşească linia roşie, cum se spune. Este nevoie în continuare să avem o abordare a campaniei electorale prin care să le lăsăm oamenilor să aleagă", a afirmat Nicolae Ciucă, la sediul PNL, întrebat despre existenţa unor atacuri între liberali şi PSD în campania electorală.

Întrebat dacă ar mai funcţiona coaliţia dacă PNL şi PSD ar merge cu candidaţi separaţi la alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns: "Sigur că da, cum să nu, este o chestiune de competiţie între cele două partide".

"Aţi văzut că şi premierul Marcel Ciolacu a declarat că în interiorul Guvernului, chiar în campanie aflându-ne, activitatea se desfăşoară normal, fiecare dintre miniştri fiind responsabil pentru activitatea pe care o desfăşoară la nivel guvernamental. Este firesc să avem abordarea aceasta prin care fiecare dintre partide să-şi gândească o strategie privind abordarea campaniei prezidenţiale cu propriul candidat", a adăugat liderul PNL, conform Agerpres.

Legat de posibilitatea ca el şi Marcel Ciolacu să candideze la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă a precizat: "Am fi competitori, adversari nu suntem".

Ciolacu: Sper să rămânem în aceste limite

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică, referitor la declaraţiile liderilor PNL potrivit cărora liberalii vor câştiga alegerile că este important că nu mai există "acele jigniri directe" între cele două partide, menţionând că, după alegerile locale, social-democraţii vor avea cu 10% mai mulţi preşedinţi de Consilii judeţene, care vor fi câştigaţi de la PNL.

"Eu am preferat să merg prin ţară şi să n-am aceste întâlniri în sală şi, în perioada următoare, o să merg mai mult printre oameni şi la obiectivele pe care le avem şi guvernamentale de făcut, dar să avem şi contactul direct cu cetăţenii. Normal, este mobilizarea fiecărui partid. Important este că nu mai există totuşi, şi se vede, acele jigniri directe. Eu sper să rămânem în aceste limite", a adăugat liderul PSD.

Potrivit premierului Ciolacu nu a existat niciun candal în actualul Guvern.

"Uitaţi-vă totuşi la Guvernul României. Eu nu am mai auzit un scandal. Aduceţi-vă aminte când erau PNL cu USR ce scandaluri erau non-stop la televiziune în timpul şedinţelor de Guvern. După şedinţele de Guvern, în Parlament. Avem un Guvern funcţional, respect pe toată lumea, indiferent dacă sunt colegii mei de la PSD sau de la PNL, care este un cumva detaşat de lupta politică, de aceea nici nu au fost prinşi miniştri pe lista de europarlamentare. Şi Guvernul României funcţionează indiferent că avem cel mai încărcat an electoral. Părerea mea este că asta era cea mai mare miză", a mai spus prim-ministrul.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite