Ciucă, despre trimiterea unui sistem de apărare Patriot în Ucraina: Trebuie să analizăm bine toate consecințele

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat că decizia privind trimiterea unui sistem de apărare Patriot în Ucraina, va fi luată în CSAT, în urma unei analize a tuturor consecințelor.

Ciucă a subliniat că decizia va fi luată în CSAT FOTO Inquam
Ciucă a subliniat că decizia va fi luată în CSAT FOTO Inquam

„Este un subiect care nu trebuie politizat. Este o decizie care se va lua în CSAT, așa cum a anunțat și domnul președinte, după analiza structurilor responsabile în acest domeniu. Pe baza detaliilor care însoțesc o astfel de hotărâre va urma o decizie asumată de la cel mai înalt nivel”, a explicat Nicolae Ciucă, luni, potrivit Digi24.  

Întrebat de dacă i se pare oportuă o astfel de decizie, șeful Senatului a mai completat că „aici nu contează părerea personală a cuiva”.

Este o chestiune atât de complexă, trebuie să avem pe masă o analiză cât se poate de bine dezvoltată și acoperitoare la toți factorii și la toate consecințele”, a subliniat președintele PNL.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat anterior, al Antena 3 CNN, că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are reţineri mari privind decizia ca România să dea un sistem de apărare Patriot Ucrainei: „Suntem trei state cu sistemul Patriot - este Polonia, România şi Germania. Ştim poziţia Germaniei. Domnul Tusk este prim-ministru al Poloniei. La noi, conform Constituţiei, comandantul suprem al armatei este domnul preşedinte Klaus Iohannis. (...) Eu nu am avut o discuţie încă după vizita preşedintelui în Statele Unite. Am avut discuţii cu ministrul Apărării. Domnul ministru al Apărării are reţineri mari să dăm acest sistem, unul dintre sisteme să-l dăm în Ucraina”.

Afirmația premierului vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a declarat recent, în timpul vizitei în SUA, că în Ucraina e nevoie de sisteme de apărare antiaeriană și că a existat o discuție intensă despre cine le poate oferi, fiind întrebată și România.

„Eu cred că vom găsi o soluţie. Este vorba de un singur sistem Patriot (...) da, este unul funcţional care va rămâne în România, celelalte care sunt în faze avansate de operaţionalizare şi despre unul dintre acestea era vorba", a precizat Klaus Iohannis, într-o declaraţie acordată presă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite