Ce sprijin militar a cerut Zelenski României: „Accentul principal a fost pus de mine pe sisteme antiaeriene”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Ucrainei nu a vrut să dea detalii despre sprijinul militar pe care l-a cerut României, însă a punctat faptul că a pus „accentul” pe sisteme antiaeriene. De altfel, și în discursul său a vorbit de accelerarea pregătirii piloților.

 Volodmir Zelenski și Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Volodmir Zelenski și Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul de la Kiev a fost întrebat ce arme a cerut statului român, pentru a continua războiul contra Rusiei. Însă, la fel ca statul român, Zelenski a fost destul de ambiguu.

Nu vă pot spune toate detaliile. Aici pot să existe informații pe care nu le putem face publice. Accentul principal a fost pus de mine pe sisteme antiaeriene”, a afirmat președintele Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei a menţionat că „o decizie foarte importantă” e cea „de pregătire a piloţilor ucraineni în România. „Se creează un centru de pregătire a acestor piloţi şi am discutat cu domnul preşedinte cum să accelerăm procesul de pregătire”, a arătat el.

Zelenski a spus că au discutat şi despre situaţia de pe front şi despre solicitările lor militare. „Vor fi noutăţi bune despre artilerie şi despre sistemele antiaeriene”, a arătat Zelenski.

În România se cunoaşte foarte bine cît de periculos este terorismul rusesc, cât de periculoase sunt rachetele şi dronele, care atacă permanent regiunea Odessa, satele şi localităţile din apropierea graniţelor României. Este un pericol nu numai pentru statul nostru, e un pericol pentru toţi. (..) România este o ţară garant de asigurare alimentară a lumii întregi”, a spus Zelenski, precizând că se folosesc porturile de pe Dunăre, din România, care asigură necesităţile de alimente pentru alte ţări.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite