Ce lideri PSD prind un nou mandat de europarlamentar. Câteva locuri, rezervate altor partide SURSE

0
Publicat:

În urma discuțiilor din spatele ușilor închise, PSD își conturează lista pentru europarlamentare, deja câteva nume fiind date ca sigure pentru un nou mandat, susțin surse din formațiunea social-democrată.

PSD-ul condus de Ciolacu va anunța în luni următoare lista finală FOTO Inquam Photos
PSD-ul condus de Ciolacu va anunța în luni următoare lista finală FOTO Inquam Photos

În primul rând, locuri în față vor primi trei lideri care au o influență foarte mare și în plan local. Sunt cazurile lui Mihai Tudose, care la precedentele alegeri a candidat pe listele Pro România, dar care acum va avea un poziție fruntașă, adică în primele trei. Sursele „Adevărul” susțin că e una dintre variantele posibile pentru deschiderea listei, dar nu 100% sigur. „Mai e timp ca să stabilim ordinea finală, plus că până spre final mai apar unul sau două nume supriză”, au punctat surse social-democrate pentru „Adevărul”.

Tot dați că vor prinde încă un mandat și locuri în față sunt Claudiu Manda (liderul PSD Dolj) și Dragoș Benea (vicepreședinte care controlează filiala Bacău, dar care acum e și lider interimar al PSD Vaslui). 

Dintre social-democrații cu profil european, Victor Negrescu va primi un loc în față. Negrescu este și consilier onorific al premierului Ciolacu și persoana care reprezintă legătură cu numeroși oficiali din familia politică socialistă. Practic, în materie de politică externă în zona politică e mâna sa dreaptă.

Un loc eligibil ar urma să fie dat și pentru o altă filială din Moldova, Doina Fedorovici, șefa Femeilor Democrate și a PSD Botoșani, fiind văzută ca o variantă de europarlamentar. Nu e exclusă nici susținerea lui Marius Budăi, deși nu prea are profil european. 

Dan Nica, persoană care a avut pe mână unele dosare europene importante, e posibil să nu mai prindă un loc eligibil sau chiar să nu prindă deloc loc. De asemenea, ar urma ca pe listă, în primele zece să fie pusă un tehnocrat sau doi.

Locuri și pentru aliați

PSD îi va asigura un nou loc pe lista eurodeputatei Mariei Grapini. De asemenea, un alt loc e rezevrat celor de la PUSL, formațiunea patronată de omul de afaceri Dan Voiculescu. 

Un al loc va merge spre Pro România, varianta cea mai cunoscută fiind Corina Crețu. Însă în partid sunt voci puternice de părere că nu ar trebui acceptată aceasta. Așadar, nu e exclus să fie un alt nume împins dinspre Pro România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite