Primarul PNL din Bârlad a plecat la PSD. Edilul, critici la adresa liberalului Nelu Tătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Boroș, primarul PNL din municipiul Bârlad, a anunțat că va candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 2024 din partea PSD. Edilul își motivează plecarea invocând că nu a putut colabora cu președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Dumitru Boroș, edilul municipiului Bârlad FOTO: Facebook
Dumitru Boroș, edilul municipiului Bârlad FOTO: Facebook

„La nivelul conducerii PNL Vaslui se duce o politică de marginalizare şi excludere din partid a parlamentarilor, primarilor şi consilierilor care au performat, popularitatea şi succesul lor electoral fiind privite ca o ameninţare personală de către domnul deputat Tătaru. Cu mare regret, am constatat că am fost inclus şi eu în rândul acelor aleşi care, în ciuda beneficiilor pe care le aduceau imaginii PNL, au fost îndepărtaţi”, a transmis Dumitru Boroș, potrivit Agerpres.

Liberalul a precizat că a fost dat afară din mai multe funcții și exclus de pe grupurile de comunicare din PNL, punctând și că altor colegi li s-a interzis să comunice cu el.

„Execuţia mea politică nu a fost, în definitiv, lucrul care m-a deranjat cel mai tare. În momentul în care domnul Tătaru a început să lovească în interesele Bârladului, s-au închis toate căile de comunicare pe care le lăsasem deschise până atunci. (...) Am observat că, treptat, găseam tot mai multe uşi închise la Bucureşti, acolo unde trebuie să mă deplasez periodic, pentru că proiectele de dezvoltare ale oraşului nu ne pică din cer şi nu merg de la sine. Avem nevoie de sprijin permanent şi este vital ca cineva să ne deschidă uşile care trebuie. Nouă ne-au fost închise. Ne-am trezit cu proiecte respinse şi cu oameni prin ministere care, brusc, nu mai voiau să stea de vorbă cu noi", a adăugat edilul.

Secretarul general al filialei PNL Vaslui a precizat că edilul „ încearcă acum să se prezinte într-o lumină diferită şi să-i facă pe alţii responsabili pentru propriile sale eşecuri şi incompetenţa care îl caracterizează”.

„El era de multă vreme omul PSD-ului şi a acţionat în interesul acestui partid, indiferent de consecinţele pentru locuitorii Bârladului. Cât era la PNL, PSD-ul îl acuza pe domnul Boroş de distrugerea oraşului şi de fapte de corupţie. Nu-l scoteau din categoria hoţilor şi mincinoşilor, şi acum, brusc, să înţelegem că a devenit peste noapte cinstit şi preocupat de modernizarea Bârladului? (...) În contrast cu practicile PSD, noi, în Partidul Naţional Liberal, suntem interesaţi să sprijinim dezvoltarea acestui judeţ, nu alergăm după genţi cu bani, nu suntem întinşi pe capota maşinii de mascaţi. Oare domnul Boroş ce părere are despre aceste lucruri? Ne distanţăm cu fermitate de practicile neetice şi corupte pe care le-am văzut la PSD", a afirmat Daniel Onofrei, potrivit sursei citate.

Edilul, criticat în trecut de PSD

Potrivit sursei citate, primarul Dumitru Boroș a fost criticat de mai multe ori de conducerea PSD Bârlad, care în mai multe comunicate de presă îl numea pe edil "hitlerist" sau "gol pe dinăuntru", afirmând şi că "minte cum respiră" şi "a dus incompetenţa şi risipa banilor publici la nivel de artă”.

Mesajul PSD

Filiala PSD din Bârlad i-a urat bune venit edilul în partid printr-o postare pe Facebook.

„Bine aţi venit, domnule primar Dumitru Boroş! Astăzi începe un nou capitol în Organizaţia PSD Bârlad. Lăsăm în urmă tot ceea ce ne desparte şi ne vom axa pe lucrurile care ne unesc, fără îndoială mult mai multe: şcoală, spital, infrastructură, într-un cuvânt Bârladul! Pentru un oraş european am trecut peste orgolii şi idiosincrazii personale şi am pus interesul general în faţa tuturor! Împreună cu domnul Boroş vom reuşi, pentru Bârlad şi bârlădeni", se arată în mesajul transmis de Organizaţia PSD Bârlad.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite