Iohannis l-a asigurat pe președintele Israelului că România „este pregătită să ofere asistență de urgență în orice moment”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis i-a dat asigurări omologului din Israel că ţara noastră este pregătită să ofere asistenţă de urgenţă în orice moment, subliniind că România se bazează pe sprijinul Israelului cu privire la asistența acordată cetățenilor români.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, „în cadrul convorbirii, preşedintele Klaus Iohannis a condamnat încă o dată atacurile teroriste inacceptabile împotriva Israelului şi a exprimat regretul că aceste acte violente s-au soldat cu numeroase victime în rândul civililor nevinovaţi”.

Cei doi șefi de stat „au exprimat, totodată, profundul regret pentru faptul că printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se află şi doi cetăţeni români, arată Administraţia Prezidenţială”.

„Țara noastră este pregătită să ofere asistenţă de urgenţă în orice moment”

Preşedintele României l-a asigurat pe preşedintele Statului Israel că ţara noastră este pregătită să ofere asistenţă de urgenţă în orice moment, dacă va fi necesar. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit preşedintelui Isaac Herzog pentru sprijinul oferit de autorităţile israeliene cetăţenilor români, în special în ceea ce priveşte repatrierea, până în prezent, în condiţii de siguranţă a celor 2.162 de cetăţeni români”, a mai informat sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mai transmis omologului său că „România se bazează în continuare pe sprijinul valoros al Israelului în ceea ce priveşte asistenţa acordată cetăţenilor români în aceste vremuri foarte dificile, nu doar pentru Orientul Mijlociu, ci pentru întreaga lume”.

Peste 1000 de cadre medicale din România, pregătite să meargă în Israel

Peste o mie de cadre medicale din România şi-au exprimat disponibilitatea de a merge să acorde ajutor colegilor din Israel, a anunțat ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila.

„Înscrierile merg foarte rapid. Am avut aceeaşi reacţie foarte bună şi atunci când a fost cutremurul major, în Turcia. Peste o mie de persoane s-au înscris, medici şi asistenţi medicali. Trebuie să fii pregătit, să poţi face şi să trimiţi astfel de echipe, dacă este cazul, e bine să existe şi ca un exerciţiu de solidaritate umană astfel de lucruri“.

Ministrul Sănătății a precizat însă faptul că un astfel de ajutor va fi trimis numai la cererea statului Israel, iar mobilizarea este una preventivă.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite