Carmen Dan laudă discursul Vioricăi Dăncilă din plenul PE: A fost poziţia unui român adevărat care îşi apără ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne, Carmen Dan. Foto: gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. Foto: gov.ro

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reacţionat miercuri, la scurt timp după finalul dezbaterii pe tema statului de drept din România din plenul Parlamentul European, spunând că Viorica Dăncilă a avut „poziţia unui român adevărat care îşi apără ţara”. Aceasta a adăugat şi că premierul a avut „o atitudine corectă, de om informat”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a lăudat miercuri discursul premierului Viorica Dăncilă susţinut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, spunând că a avut „o poziţie de român adevărat”. 

„Mai mult decât s-a poziţionat premierul României, într-un mod atât de bine conturat, ce aş putea să spun? A fost poziţia unui român adevărat care îşi apără ţara. Cred că a răspuns tuturor aspectelor semnalae de prim-vicepreşedintele Parlamentului European", a declarat Carmen Dan, potrivit Mediafax. 

Întrebată despre afirmaţiile primului ministru vizavi de reacţia Jandarmeriei din 10 august, ministrul de Interne a precizat că a fost o „atitudine corectă, de om bine informat”. 

Premierul Viorica Dăncilă a cerut europarlamentarilor de la Strasbourg, referindu-se la intervenţia Jandarmeriei de la protestul din 10 august, să nu interzică României ceea ce este permis în alte state.

„Despre mitingul din 10 august. Văd că e acuzată Jandarmeria că a intervenit împotriva unor manifestanţi violenţi. Nu am văzut aceeaşi poziţie faţă de mitingul de la Bruxelles sau de la alte evenimente din Spania, Franţa etc. Nu pot accepta ca Jandarmeria română să fie acuzată. Nu interziceţi României ceea ce e permis în alte state. Vrem să fim parteneri, dar să fim parteneri egali”, a declarat Viorica Dăncilă la dezbaterea de la Strasbourg.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite