Camera Deputaților nu face economii. Licitație pentru achiziționarea de fotolii de piele de 1,3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaților a lansarea în SEAP o licitație pentru achiziționarea de mobilier. Mai exact, este vorba despre o comandă de 262 de scaune din piele naturală, o canapea și două fotolii de piele, dar și 40 de măsuțe de cafea. Valoarea achiziției este de 1,3 milioane de lei.

FOTO: CDEP
FOTO: CDEP

Potrivit Mediafax, Camera Deputaților va cumpăra 262 de scaune din piele naturală tratată antibacterian și antiviral, clasa Premium, care trebuie să suporte o greutate de 150 de kilograme. Structura țesutului și a spătarului să fie confecționată din placaj mulat de 18-22 mm grosime, să urmeze exact linia corpului și să ofere conform și ergonomie.

De asemenea, șezutul și spătarului trebuie să fie una din spumă poliuretanică, pentru un confort sporit în desfășurarea unei activități îndelungate.

Sursa citată arată că Camera Deputaților va achiziționa și un set format din canapea cu două fotolii de piele și o măsuță de cafea, 20 de mese de ședință și 20 de biblioteci. În plus sunt licitate și 40 de măsuțe de cafea cu sticlă fume securizată și picioare din alamă. Valoarea estimată a achiziției este de 1.299.159,33 de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 iunie, potrivit Mediafax.

„Este foarte important ca achiziția acestor produse să fie făcută la timp, ținând cont de faptul că o parte din mobilier este necesar pentru eficientizarea mobilierului achiziționat în anul 2022 la Conferința Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor”, se menționează în caietul de sarcini al licitației, potrivit sursei citate.

Cum vrea Guvernul să reducă cheltuielile

Cseke Attila a explicat că în cazul ministerului pe care îl conduce este vorba despre o ajustare a cheltuielilor în planul transmis Guvernului pentru reducerea cheltuielilor.

Întrebat cu privire la măsurile Guvernului pentru ajustarea cheltuielilor publice, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a explicat că după ce va fi pregătit proiectul de OUG și dat spre avizare, se vor putea da detalii. 

Totodată, ministrul a explicat că în planul pentru reducerea cheltuielilor înaintat de ministerul pe care îl conduce s-a avut în vedere o sumă de 41 de milioane de lei destinați sprijinirii cetățenilor pentru achiziția de locuințe. 

În privința măsurilor discutate în Coaliție, ministrul a precizat că a fost cerută o analiză pentru implementarea pe cale parlamentară a interzicerii cumulului pensie cu salariu. 

De asemenea, potrivit ministrului, liderii guvernamentali nu au luat o decizie nici asupra supraimpozitării veniturilor mai mari decât salariul cîștigat de șeful statului. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite