Camera Deputaţilor nu a votat ridicarea imunităţii lui Stan, din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Stan este acuzat de trafic de influenţă FOTO Adevărul
Ion Stan este acuzat de trafic de influenţă FOTO Adevărul

Deputaţii nu au putut să se pronunţe, miercuri, pe solicitarea procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, din lipsa cvorumului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că raportul Comisiei juridice rămâne pe ordinea de zi a viitorului Parlament.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor nu s-a putut desfăşura, întrucât au fost prezenţi doar 103 deputaţi.

"Proiectul de hotărâre rămâne pe ordinea de zi a noului Parlament şi va fi introdus cu prioritate", a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că procedura în cazul Stan nu este afectată de încheierea actualei legislaturi, dacă nu se întruneşte cvorumul la şedinţa de miercuri.

El a explicat că, potrivit Regulamentului, proiectul de hotărâre în cazul Stan va intra cu prioritate pe ordinea de zi a viitorului Parlament.

Deputatul Ion Stan şi-a păstrat imunitatea parlamentară după ce a câştigat un nou mandat la alegerile de duminică. Mai bine de două treimi dintre dâmboviţenii care au votat în Colegiul 3 Voineşti au pus ştampila pe Ion Stan.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis săptămâna trecută să dea raport favorabil solicitării procurorilor. De asemenea, grupul parlamentar al social-democraţilor din Cameră a decis să susţină încuviinţarea cererii procurilor de arestare preventivă a lui Stan.

Deputatul este acuzat de DNA pentru trafic de influenţă. La sfârşitul lunii noiembrie, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă, după ce acesta a cerut, de la un om de afaceri care l-a denunţat, 130.000 de lei pentru cheltuieli din campania electorală, în schimbul influenţei pentru obţinerea unor contracte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite