De la Irina Loghin la Liliana Ciobanu. După opt ani, judeţul Giurgiu are din nou o femeie în Parlamentul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surpriză de proporţii în judeţul Giurgiu, acolo unde un candidat a intrat în Parlamentul României deşi în Colegiul său a ocupat de-abia locul trei în preferinţele electoratului.

Liliana Ciobanu (43 de ani), consilier judeţean din partea PPDD, a furnizat marea surpriză a alegerilor parlamentare de duminică, 9 decembrie. Aceasta a reuşit să obţină un mandat în Camera Deputaţilor după procesul de redistribuire.

Chiar dacă în Colegiul 3 s-a clasat după Ioan Viorel Teodorescu (USL, 14.348 voturi) şi Bogdan Cantaragiu (ARD, 6.870 voturi), Liliana Ciobanu a profitat din plin de scorul obţinut la nivel naţional şi judeţean de către PPDD.

Cu 5.043 de voturi, Liliana Ciobanu a fost candidatul PPDD pentru Camera Deputaţilor cu cel mai mare scor dintre ceilalţi reprezentanţi ai acestui partid care au concurat pe Colegiile 1, 2 şi 4.

Actualul consilier judeţean devine astfel cel de-al şaptelea parlamentar giurgiuvean după Niculae Bădălău, Lucian Iliescu, Florian Nicolae, Marin Anton, Ioan Viorel Teodorescu şi Daniel Chiţoiu (toţi şapte USL) fiind totodată şi singura femeie.

Prima după Irina
Ultima oară când Giurgiu a fost reprezentat în Parlamentul României de o femeie a fost în perioada 2004-2008, atunci când celebra cântăreaţă de muzică populară Irina Loghin (PRM) a obţinut un mandat de senator.

„Scenariul” cu locul 3… câştigător nu reprezintă o noutate în Giurgiu, Victor Boiangiu (PDL) ajungând în urmă cu patru ani în Camera Deputaţilor graţie redistribuirii după ce în colegiul său se clasase tot al treilea.

Cine este Liliana Ciobanu
În vârstă de 43 de ani, Liliana Ciobanu este psiholog. Are o fiică şi este măritată cu medicul veterinar George Ciobanu (consilier local PPDD şi candidat pentru un mandat de senator la alegerile parlamentare)

Între 2008-2012 a fost consilier municipal (PSD), iar din iunie 2012 este consilier judeţean (PPDD). Este una dintre puţinele giurgiuvence politician care dezvoltă o afacere importantă, aceasta deţinând firma de panificaţie Panesim. De asemenea, aceasta este şi membru al Rotary Club Danubius Giurgiu.

Conform declaraţiei de avere completate în luna iulie, Liliana Ciobanu a câştigat 22.000 de lei în anul fiscal 2011 (15.000 de lei ca administrator de firmă, restul de 7.000 provenind de la consiliul local al municipiului Giurgiu).

Pe lângă terenuri, imobile şi maşini aparţinând firmei sale, Liliana Ciobanu deţine şi o colecţie de bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

Pentru a deveni deputat cu acte în regulă, Liliana Ciobanu va trebui să-şi dea demisia din funcţia de consilier judeţean.

10 consilieri municipali şi 5 consilieri judeţeni are PPDD la Giurgiu în urma alegerilor locale din luna iunie.

2 este locul obţinut de PPDD Giurgiu la alegerile parlamentare din decembrie.
 

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite