Bogdan Ivan preia interimatul de la Ministerul Familiei

0
Publicat:

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, va prelua conducerea interimară a Ministerului Familiei. Gabrielei Firea a demisionat din funcție ca urmare a plasării sale în centrul anchetelor jurnalistice cu privire la „azilele groazei”. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, va fi cel care va prelua interimar conducerea portofoliului Familiei și Egalității de Șanse. 

De altfel, potrivit unor surse din conducerea PSD, luni, 17 iulie, a fost convocat un Consiliu Național Politic în format mixt, urmând să fie hotărâte propunerile pentru conducerea ministerelor. 

Ministrul Familiei și cel al Muncii au demisionat 

Marius Budăi a decis să demisioneze din funcția de ministru al Muncii. Conducerea interimară ar urma să fie preluată de vicepremierul Marian Neacșu, potrivit surselor „Adevărul”.

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat demisia, joi dimineață, 13 iulie, menționând că este un gest de onoare, "reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză".

„Este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit anchetei jurnalistice a Centrului de Investigații Media și Buletin de București, la Ministerul Muncii au ajuns informații cu privire la situația din „azilele groazei” chiar în ziua în care ministrul demisionar, Marius Budăi, a preluat conducerea portofoliului, adică la nouă luni distanță de momentul anunțat de social-democrat într-un comunicat oficial.  

Ulterior, Gabriela Firea și-a anunțat demisia de la Ministerul Familiei și Egalității de Șanse într-o postare pe Facebook, argumentând că a luat decizia „pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români”. Totodată, lidera PSD s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD București. 

În ceea ce privește implicarea sa în scandalul „azilelor groazei”, ministrul demisionar a susținut că nu a avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre și a admis legătura cu Ștefan Godei, proprietarul azilelor groazei. 

Potrivit unor surse guvernamentale, Marcel Ciolacu i-ar fi cerut Gabrielei Firea să facă un pas în spate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite