Birchall, în război cu Firea: Vorbim aici de folosirea banului public în alte scopuri decât cele prevăzute de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO gov.ro
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO gov.ro

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a anunţat că a sesizat autorităţile competente în ceea ce priveşte conturile false care au atacat-o în online şi duc la Primăria Capitalei. Birchall susţine că au mai fost cazuri în care şefii din instituţii şi-au pus angajaţi să facă lucruri ilegale, iar cei careu plătit au fost funcţionarii, nu persoanele din conducere.

„Aseara, in emisiunea Legile Puterii de la Realitatea Plus moderata de Mădălina Dobrovolschi, am discutat putin si despre tacerea suspecta a doamnei Firea intr-o problema de interes public. Scriu aici putin mai detaliat pentru ca este inadmisibil ce se intampla. Poate totusi doamna Firea ia o pauza din campania de imagine permanenta pe care a avut-o din prima zi de mandata si clarifica aceste aspecte care tin de interesul public al bucurestenilor! Asa cum am spus, eu am descoperit că în spatele mesajelor în care sunt atacată se află conturi false care duc la Primăria Capitalei. Cine nu ştie, aceste acţiuni şi complicităţi sunt infracţiuni prevăzute de Codul Penal şi de Procedură Penală. Am solicitat autoritătilor legale competente să se sesizeze din oficiu, tot în regim de urgenţă, dat fiind că vorbim aici de folosirea banului public în alte scopuri decât cele prevăzute de lege”, a scris pe pagina sa de Facebook Ana Birchall. 

Fostul ministru subliniază că persoanele din primărie care ştiu de ilegalităţi să meargă în faţa autorităţilor şi să le semanleze. „Fac un apel la constiinta oamenilor care lucreaza la Primaria Capitalei, unii dintre ei sunt convinsa ca sunt oameni de mare bun-simt. Cei care stiu despre asemenea practici sa vina si sa spuna cinstit, sa nu se teama de amenintarile infractorilor pentru ca legea ii va proteja. Din contra, cei care vor continua sa lucreze "din umbra" - asa cred ei - pentru cei care incalca legea, vor intra in aceeasi categorie cu ei, pentru ca legea ii considera complici sau chiar faptuitori - iar de-a lungul vremii sunt sufieciente exemple prezentate public de exemple de oameni care initial au fost bine intentionati dar, pusi de sefii lor sa incalce legea, au sfarsit prin a fi considerati EI mai vinovati decat acei sefi. Sefii au scapat, iar ei au fost lasati sa plateasca si pentru greselile lor, si pentru greselile si faptele penale ale sefilor lor. Deci inca o data spun: fac un apel la cei care stiu despre aceste fapte savarsite in Primaria Capitalei, fapte care intra sub incidenta legilor penale, sa nu isi riste libertatea pentru niste himere, pentru niste promisiuni care - istoria ne-a aratat cu prisosinta - nu se vor implini niciodata”, a completat Birchall.  

De asemenea, fostul ministru al Justiţiei le-a precizat că în cazul în care le este teamă să vină către ea şi să le semnaleze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite