Fost „greu” din politică: Europarlamentarele sunt bătălia pentru pensii de 10.000 de euro. Acolo e o sinecură

0
Publicat:

Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor și fost lider PDL, susține că o bună parte a politicienilor țintesc un loc de europarlamentar pentru că așa vor avea dreptul la o pensie de mii de euro, Bruxelles-ul fiind, de asemenea, un „cimitir al elefanților”

Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor FOTO Arhivă
Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor FOTO Arhivă

Fostul ministru al Transporturilor și lider PDL susține că formațiunea liberală încă nu a intrat în logica de campanie, dat fiind că nici până acum nu știe lista de candidați de primării. Însă până la locale sunt europarlamentarele, unde nu se prefigurează rezultate prea bune.

Nu fac decât să deschidă calea unor rezultate cu totul și totul suprinzătoare și neplăcute la viitoarele alegeri. Primele o să fie europarlamentarele. Acolo e bătălia pentru pensii. Pentru pensiile de la Uniunea Europeană, asta e”, a afirmat Radu Berceanu, într-un interviu pentru Prima Nws.

Mai ales de pensii d-astea de 8.000. 9.000, 10.000 de euro oricine are nevoie. Acolo e bătălia pentru ne ducem acolo 5 ani, stăm liniștiți acolo (...) Acolo e o sinecură, cimitirul elefanților. Toată lumea e liniștită. Mai ia câte unul cuvântul, mai țipă pe acolo. Oricum, ceilalți nu-l bagă în seamă. Nu arată nimeni și sala când e vreun discurs înflăcărat, nu doar de-al nostru. În sală sunt de obicei 70 de inși care se plictisesc și se uită în telefon”, a mai afirmat fostul ministru al Transporturilor. 

Dar rezultatul de la europarlamentare va da un semnal important. După care vin alegerile locale. Aici e viața foarte tristă”, a completat Berceanu, care a subliniat că va fi un „scor trist”. 

Avertisment pentru PNL

  „Nu ştiu de ce PNL este foarte atent şi încearcă să îşi coordoneze paşii cu paşii domnului preşedinte care sunt într-o altă direcţie. PNL are alegeri, vreo 4 bucăţi la anul şi mie mi se pare că sunt foarte nepregătiţi. Nu au candidaţi, nici de preşedinte, nici de primar de Bucureşti. Mie mi se pare că stau foarte rău. Şi cred că e momentul, aşa, destul de întârziat, dar e momentul să se trezească (...) noi am mai văzut un film în care a dispărut PNŢCD şi să ştiţi că lucrurile se pot repeta”, a declarat Berceanu.

Fostul ministru al Transporturilor a explicat faptul că și în preajma alegerilor din 2000, țărăniștii nu credeau că ar putea rata Parlamnetul. „Electoratul e electorat şi dacă ei la anul o să înceapă să aibă rezutate din ce în ce mai slabe, lumea o dată se decuplează. Aşa s-a întâmplat şi atunci. Poate că e un pic exagerat din partea mea, dar e un fel de zguduială către ei să se gândească că se pot întâmpla lucruri grave. Ei pot să ajungă la cel de-al patrulea rând de alegeri de anul viitor, să ia un scor cu o singură cifră. Lucrurile merg în scară şi când scara coboară mai cobori o treaptă, mai cobori încă o treaptă”, a completat Berceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite