Băsescu: „Nu stau în mila statului. Ce-mi dă statul am să-i dau şi eu”/ RA-APPS cere în instanţă evacuarea fostului preşedinte din locuinţa de protocol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Arhivă
Traian Băsescu FOTO Arhivă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat într-o intervenţie, la Realitatea Plus TV, că nu regretă mutarea din locuinţa de protocol, afirmând că şi-a cumpărat un apartament foarte frumos astfel că nu stă în „mila statului”. Fostul şef de stat a mai susţinut că „RA-APPS a fost cea mai decentă instituţie”, pentru că „a lucrat cu legea”.

„Este o situaţie normală, n-aş intra în detalii. Cert este că astăzi  i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. Se termină azi”, a spus fostul preşedinte într-o intervenţie la Realitatea Plus, explicând că cealaltă locuinţă este gata să primească mobilier. 

Despre faptul că RA-APPS insistă să se mute din vilă, Traian Băsescu a spus că „RA-APPS a fost cea mai decentă instituţie, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somaţii, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituţie dintre toate instituţiile statului”.

„Un stat care-şi batjocoreşte foştii preşedinţi n-are decât să fie tratat de foştii preşedinţi cum îi tratează el. Aşa că ce-mi dă statul am să-i dau şi eu, n-am obligaţia să-i dau altceva", a mai afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte al României a mai declarat că nu are„ niciun regret personal după locuinţa statului”. „Mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, aşa că nu stau în mila statului român. Maria e oricum mulţumită oricum, atât timp cât suntem împreună”, a mai spus el.

Cererea de chemare în judecată privind evacuarea, în curs de redactare

Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) a transmis într-un comunicat că „cererea de chemare în judecată privind evacuarea Dlui. Traian Băsescu din imobilul - reşedinţa oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, este in curs de redactare şi va fi depusă la instanţa competentă în intervalul 02-06.06.2022”.

„Odată înregistrată la instanţa competentă, cererea de chemare în judecată va primi număr de dosar şi va avea îndeplinite formalităţile de informaţie publică fiind regăsită pe portalul instanţelor de judecată”, mai afirmă Regia în comunicat.

Regia anunţa, marţi, într-un comunicat, că termenul de eliberare a imobilulul expiră la data de 01.06.2022 şi că va formula o acţiune în instanţă pentru evacuare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite