Antonescu: Sperăm ca Mircea Diaconu să revină în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul liberal Crin Antonescu a susţinut o conferinţă de presă în care i-a transmis lui Mircea Diaconu că îl aşteaptă să revină în PNL după alegerile europarlamentare din 25 mai.

Principalele declaraţii:

Despre Republica Moldova:

-Credem că decizia de astăzi (semnarea în iunie a acordului de asociere) este favorabilă grăbirii parcursului european pentru Republica Moldova.

-Prim-ministrul va veni luni în Parlament şi va asista la o dezbatere despre politicile fiscale. Scopul este clarificarea agendei guvernului. E în sine un fapt bun că o dezbatere are loc în parlament cu guvernul între opoziţie şi putere.

Despre europarlamentare:

Liderul liberal a anunţat că PNL a finalizat lista cu candidaţii pentru europene şi va fi depusă luni la Biroul Electoral Central (BEC): „PNL a finalizat lista pentru europarlamentare. Lista va fi depusă luni, la ora 11. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care au semnat pe listele de susţinere. Un număr foarte mare de cetăţeni“.

Despre Mircea Diaconu:

Crin Antonescu şi-a exprimat dorinţa ca după alegerile europene din 25 mai, Diaconu va reveni în PNL, în condiţiile în care încă mai deţine funcţia de vicepreşedinte: „Noi am avut toate bunele intenţii. Sperăm ca după acest episod să revină în PNL. Avem toată preţuirea. A rămas vicepreşedinte al PNL. PNL nu-şi poate permite să încalce o sentinţă definitivă a unei instanţe. Nu am făcut-o nici cu alte prilejuri. Mircea Diaconu rămâne pentru noi un om pe care îl preţuim.Chiar dacă a demisionat formal, a rămas un adevărat coleg. Eu l-am susţinut în permanenţă, în plan public, în plan moral, evident până la limita legii“.  

Crin Antonescu a comentat şi afirmaţiile premierului Victor Ponta şi ale unor lideri PSD legate de o eventuală nouă colaborare cu PNL, precizând că şi el ar vrea ca România să aibă câteva portavioane, dar deocamdată nu se poate.

„Şi eu aş vrea ca România să aibă câteva portavioane, dar nu se poate deocamdată“, a replicat liderul PNL.

Citeşte şi:

Reportaj. Ultima punere în scenă la Teatrul Nottara: semnături pentru Mircea Diaconu

Pâlcuri de pensionari au luat cu asalt, joi, Teatrul Nottara din Bucureşti, cu un singur scop: să-l susţină pe Mircea Diaconu în demersul său de a ajunge în Parlamentul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite