Antonescu: „Nu înţeleg de ce s-au trimis la preşedinte modificările statutului parlamentarilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu nu înţelege de ce statutul parlamentarilor a ajuns la Traian Băsescu
Crin Antonescu nu înţelege de ce statutul parlamentarilor a ajuns la Traian Băsescu

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a spus astăzi că nu înţelege de ce au fost trimise Preşedinţiei şi Parchetului propunerile de modificare a statului parlamentarilor.

Întrebat despre trimiterea la preşedintele ţării, la Parchet şi la ANI pentru punct de vedere a propunerilor de modificare a Statului deputaţilor şi senatorilor, liderul PNL a spus: "Cred că în legătură cu ANI poate să existe o logică, pentru că ANI vizând aspecte prin statutul său ca instituţie (...) ar avea un cuvânt de spus. Ce ar avea de spus şi în ce calitate, preşedintele României sau Parchetul, nu pot să înţeleg şi probabil că lămuririle trebuiesc căutate în altă parte".

Crin Antonescu a mai adăugat că nu a fost intenţia sa ca proiectul să ajungă pe masa preşedintelui Traian Băsescu.

"Nu, eu nu am avut o asemenea intenţie, nu a avut nimeni din conducerea Senatului, din Biroul Permanent, de a propune aşa ceva, aud de la dumneavoastră pentru prima dată. Sigur, aici poţi cere părerea oricui pe care-l consideri înţelept, dar instituţional, nici preşedintele, şi cu atât mai puţin Parchetul, nu cred că au vreo competenţă sau vreo calitate în acest lucru", a spus Antonescu.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat că s-a luat decizia de a-l consulta şi pe şeful statului în legătură cu propunerile de modificare a statului parlamentarilor.

Proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor a fost trimis la Preşedinţie, Guvern, ANI şi Parchet, pentru ca aceste instituţii să exprime un punct de vedere sau să îl amendeze.

Conducerea Camerei aşteaptă de la instituţiile respective puncte de vedere, astfel încât până luni să fie definitivat proiectul de modificare care va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite