Antonescu: „De ce Ponta, care crede că proiectul Roşia Montană este bun, nu votează altfel decât mine? Nu suntem fraţi gemeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, susţine că „există responsabilitate comună la asumarea unui proiect de lege“, dar în acelaşi timp a ridicat un semn de întrebare cu privire la poziţia premierului Victor Ponta, care în opinia sa este de acord cu proiectul Roşia Montană, însă nu doreşte să şi-l asume.

„Există responsabilitate comună la asumarea unui proiect de lege. Proiectul a apărut pe neaşteptate pe masa Guvernului, a fost trecut foarte repede. Lucrurile acestea nu se întâmplă întotdeauna în condiţiile de viteză birocratică în care uneori guvernele lucrează.“, a explicat Antonescu.

Totodată, liderul Senatului a afirmat că proiectul trebuia verificat de alţi miniştri, inclusiv de ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

„Am impresia că trimiterea la avizele ministerelor era recomandată în consideraţiile Ministerului Justiţiei. Nu am o explicaţie pentru care premierul nu a ţinut cont, în fond era vorba de o verificare a proiectului. Am remarcat şi eu aceste lucruri, fără să vreau să alimentez o polemică în interiorul USL, dar nici nu putem să închidem ochii sau gura cu privire la lucruri atât de evidente.

Cred că, deşi Roşia Montană, obiectivul economic respectiv a fost trecut în subordinea Ministerului Marilor Proiecte, necesita şi avizul Ministerului Economiei. Am mai relatat public faptul că i-am trimis domnului Ponta rugămintea să amâne discutatea proiectului, nu ştiu de ce, nu s-a acceptat.“, a mai spus Antonescu, adăugând că „ar fi fost  bine ca un asemenea proiect să fi fost discutat în coaliţia care girează guvernul“.

În acelaşi timp, Antonescu i-a cerut premierului să îşi clarifice poziţia cu privire la proiectul Roşia Montană.

„Nu înţeleg de ce domnul Ponta, care consideră că proiectul este bun, nu îşi poate asuma răspunderea să voteze altfel decât Antonescu? Nu suntem, totuşi, fraţi gemeni sau siamezi.“, a conchis el, adăugând că poziţia PNL va fi tranşată prin vot şi este una împotriva proiectului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite