Anton Pisaroglu susţine că Tanczos Barna şi Eduard Novak trebuie să demisioneze: „Nu există Ţinut Secuiesc! PSD şi PNL au lăsat UDMR să urmărească autonomia”

0
0
Foto: Facebook/ Anton Pisaroglu
Foto: Facebook/ Anton Pisaroglu

Analistul politic Anton Pisaroglu susţine că miniştrii UDMR Tanczos Barna (Mediu) şi Eduard Novak (Sport) trebuie să demisioneze din Guvernul României, punctând că principalele partide politice, PSD şi PNL, au lăsat Uniunea Maghiară „să îşi urmărească agenda autonomiei”.

Analistul politic a arătat, printr-o postare pe Facebook, că în cadrul echipei naţionale de hochei există probleme cu substrat etnic de foarte mult timp. 

„Aspecte din ce în ce mai îngrijorătoare ies la iveală în legătură cu situaţia de la meciul de hochei România – Ungaria. În anul 2012, singurul sportiv român component al naţionalei de hochei under 16 a fost umilit şi bătut în vestiare de coechipierii săi maghiari după un meci chiar de ziua naţională a României, pentru că le-a atras atenţia acestora că sunt şi ei români.

Simt revoltă şi indignare când mă gândesc la acel tânăr care a fost persecutat în ţara sa pentru că este român, sub ochii antrenorului, staff-ului echipei. Cât de singur trebuie să se fi simţit şi cât de dezamăgit! Faptele au avut loc pe timpul în care preşedinte al Federaţiei de hochei era actualul ministru Tanczos Barna, în treacăt fie spus, prezent la manifestarea sportivă în care România a fost dezonorată, fără să aibă vreo reparatorie intervenţie corectă, demnă de un ministru”, a scris acesta, miercuri, pe pagina sa de Facebook. 

Anton Pisaroglu susţine că „toate acestea au putut să se întâmple pentru că oamenii politici din PSD şi PNL au făcut alianţe de conjunctură, au dat dovadă de lipsă de verticalitate şi de bărbăţie politică, lăsând UDMR să îşi urmărească agenda autonomiei”.

„Eduard Novak şi Tanczos Barna trebuie să demisioneze! Nu există Ţinutul Secuiesc! Nu există Imnul Ţinutului Secuiesc! «România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil» – art. 1, Constituţia României”, a conchis analistul. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri