Gorghiu: Fugarii vor fi aspru pedepsiți. Voi depune toate eforturile pentru a-i aduce înapoi în România

0
Publicat:

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, lăudă noua lege prin care condamnaților care fug de executarea pedepsei în închisoare li se va adăuga un spor la cea existentă, menționând că noile prevederi vor fi aplicate inclusiv în cazul lui Cătălin Cherecheș.

Alina Gorghiu, despre legea anti-fugari. Foto: Facebook
Alina Gorghiu, despre legea anti-fugari. Foto: Facebook

Camera Deputaților a dezbătut astăzi proiectul de lege privind evadarea, inițiat de Ministerul Justiției. După ce va intra în vigoare legea, fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, anume între 6 luni și 3 ani pentru o infracțiune asimilată celei de evadare.

O lege bună, necesară, susținută de Guvern, mai ales în contextul în care unii condamnați găsesc diferite tertipuri pentru a nu-și executa pedepsele în penitenciarele din România. E frustrant să vezi cum unii încercă să scape de pedeapsă dată de o instanță din țară”, a transmis Alina Gorghiu.

Ca ministră a justiției, rămân preocupată de tema fugarilor și, în limita atribuțiilor, voi depune toate eforturile pentru a-i aduce înapoi în România. Îmi doresc ca toate instituțiile statului să se implice, în limita competențelor legale, în acest efort”, a continuat ministra.

Noua lege vine în contextul în care primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş a fugit vineri din țară prin Vama Petea înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Cel mai recent exemplu este Cătălin Cherecheș. Pentru că mulți m-ați întrebat, vă spun că legea i se va aplica atât condamnatului fugar Cherecheș, cât şi oricărui fugar (indiferent de numele lui) care, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, după caz, nu se va prezenta la organele competente pentru a începe executarea pedepsei”, a declarat ministra Justiției.

Edilul din Baia Mare a folosit documentele unei rude la frontieră, pe motiv că între cei doi ar fi ceva asemănări, şi a părăsit ţara fiind pasager într-un taxi. Polițistul de frontieră care i-a verificat actele este anchetat disciplinar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite