Alianţă de patru partide şi PSD pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO Facebook
Clotilde Armand FOTO Facebook

PSD anunţă că a încheiat un protocol de colaborare şi parteneriat cu alte patru partide pentru strângerea de semnături şi organizarea de alte acţiuni în vederea organizării referendumului şi demiterii primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Până acum Marcel Ciolacu a precizat că au fost strânse 20.000 de semnături pentru organizarea referendumului.

PSD a încheiat un protocol de colaborare cu Partidul Pro România, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) - PPUSL, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi Partidul Ecologist Român (PER). 

Potrivit PSD, protocolul are ca scop „îndeplinirea condiţiilor legale de organizare şi desfăşurare a referendumului de demitere a Primarului Sector 1, Clotilde Marie Brigitte Armand, participarea cât mai numeroasă a locuitorilor Sectorului 1 la referendum, pentru a asigura cvorumul legale şi monitorizarea procesului de organizare şi desfăşurare a referendumului şi semnalarea opiniei publice şi organelor competente a oricăror nereguli atât cu privire la procesul de votare, cât şi la cel de numărare a voturilor, astfel încât rezultatul final să reprezinte voinţa alegătorilor exprimată prin vot. 

Potrivit protocolului semnat de cele cinci formaţiuni politice, „fiecare parte colaborează şi eficientizează comunicarea la nivel central şi local, în vederea atingerii obiectivelor asumate prin prezentul protocol”. De asemenea, este specificat şi faptul că „fiecare parte îşi va mobiliza complet toate resursele pentru a colecta un număr cât mai mare de semnături necesare pentru iniţierea referendumului”, dar şi „pentru a asigura participarea la referendum a unui număr cât mai mare de cetăţeni cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1 Bucureşti”, în vederea asigurării pragului minim legal pentru validarea consultării populare.

Documentul mai arată că „părţile semnatare ale protocolului vor monitoriza în mod activ şi continuu imparţialitatea membrilor oficiului electoral din Sectorul 1, corectitudinea desfăşurării votului şi respectarea întocmai a legii în procesul de numărare a voturilor şi de stabilire a rezultatului final al referendumului. De asemenea, ele „vor putea organiza acţiuni comune de propagandă pentru promovarea necesităţii organizării şi desfăşurării referendumului, precum şi pentru popularizarea beneficiilor demiterii lui Clotilde Marie Brigitte Armand din funcţia de primar al Sectorului 1 Bucureşti”.

Protocolul semnat de cele cinci formaţiuni politice are valabilitate 3, cu posibilitatea prelungii în cazul în care nu a fost notificată dorinţa de ieşire înainte cu două luni. De altfel, oricare dintre părţi poate solicita încetarea cu un preaviz de 48  de ore.

 Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a anunţat că a semnat pentru organizarea referendumului de demitere a lui Clotilde Armand din funcţiua de primar al sectorului. Marcel Ciolacu a declarat la România Tv că până în prezent s-au strâns 20.000 de semnături pentru organizarea referendumului privind demiterea primarului de sector. Potrivit News, el a mai declarat că a „trimis o propunere de acord la toţi liderii de partide care au participat la alegerile de la Sectorul 1” în privinţa unei colaborări, „atât ca reprezentare juridică”, cât şi pentru strângerea semnăturilor. Fostul premier Victor Ponta a transmis că Pro România se alătura demersurilor făcute de PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite