Alegeri 2024. Ministrul Câciu, „adoptat“ de PSD Dolj, va deschide lista la deputați

0
Publicat:

PSD Dolj deja și-a anunțat o parte dintre candidații la alegerile din 2024, fiind vorba atât de alegerile locale, cât și de parlamentare. Cea mai mare surpriză a fost cooptarea lui Adrian Câciu în organizație, fiind deja stabilit drept cap de listă la Camera Deputaților.

Adrian Câciu a fost anunțat pe prima poziție la Camera Deputaților în 2024 FOTO Fb Claudiu Manda
Adrian Câciu a fost anunțat pe prima poziție la Camera Deputaților în 2024 FOTO Fb Claudiu Manda

Toate anunțurile privind planurile PSD Dolj pentru anul electoral 2024 au fost făcute de Claudiu Manda, europarlamentar care e la conducerea organizației. Din start, Manda a subliniat că e susținut tot Cosmin Vasile pentru un nou mandat la șefia CJ. La Primăria Craiovei va rămâne candidat soția sa, Lia Olguța Vasilescu.

De altfel, Vasilescu a plecat pentru o funcție la centru în mandatul 2016-2020, când a fost deputată și pentru o perioadă și ministru al Muncii, când se confrunta cu un proces în care era acuzată de fapte de corupție. Până la urmă, dosarul a fost clasat. Olguța Vasilescu ajunsese atât de influentă în perioada Dăncilă, încât a fost la un pas să fie ministru al Dezvoltării și vicepremier, dar Iohannis s-a opus, sub pretextul faptului că nu are pregătirea necesară.

O funcție de vicepreședinte de CJ va primi în 2024 și Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, acum tot secund la Consiliul Județean, dar din partea PER.

46% a luat PSD Dolj la ultimele parlamentare, fiind o organizație de top a social-democraților.  

Una dintre surprizele organizației PSD Dolj a fost cooptarea lui Adrian Câciu (născut în București), acum ministru al Proiectelor Europene, în filială. „Organizaţia Dolj este una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară. Este o muncă de echipă în spate şi sunt convins că această echipă se întăreşte astăzi şi, din poziţia de ministru al Fondurilor Europene, voi face ca această regiune să se dezvolte mai rapid”, a afirmat Câciu la evenimentul din Craiova. De altfel, ministrul a fost anunțat ca deschizător de listă la Camera Deputaților în 2024.

Calcul politic

Până la „mutarea” sa în Dolj, Câciu era apropiat de PSD Buzău, fiind angajat al Primăriei Buzău și specialist al partidului pe finanțe, înainte de a ajunge ministru. Prin mișcarea cuplului Manda-Vasilescu, PSD Dolj ajunge să aibă iar o persoană în Guvern. Anterior, cei doi au fost susținători ai lui Marius Budăi, chiar dacă fostul ministru al Muncii era din Botoșani. Acum, susțin surse din PSD pentru „Adevărul”, cei doi se asigură că MIPE va sprijini județul Dolj, mai ales în contextul în care vin fonduri mai ales pe zona de PNRR. Așadar, nu e doar bunăvoință, ci și calcul politic și electoral.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite