Adrian Țuțuianu, numit secretar general adjunct al Guvernului. Ce funcții a mai ocupat fostul social-democrat

0
0

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, marți, pe Adrian Țuțuianu, fost senator al PSD, în funcția de secretar general adjunct al Guvernului, conform deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Adrian Țuțuianu, noul secretar general adjunct al Guvernului Ciucă FOTO: INQUAM
Adrian Țuțuianu, noul secretar general adjunct al Guvernului Ciucă FOTO: INQUAM

„În temeiul art. 20 alin. (2), art. 29 și al art. 31 lit. b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. — Începând cu data de 6 septembrie 2022, domnul Adrian Țuțuianu se numește în funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat”  , se arată în Monitorul Oficial.

Adrian Țuțuianu a fost membru al PSD până în anul 2018, fiind și președintele al filialei PSD Dâmbovița. Țuțuianu a fost senator în Parlamentul României în mandatele 2008-2012 și 2016-2020. Între 2012 și 2016, acesta a fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, iar în perioada 29 iunie 2017 - 6 septembrie 2017 a fost și ministru al Apărării Naționale, în guvernului lui Mihai Tudose. 

Acesta a fost și președinte al Comisiei Comune Permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, în epoca Liviu Dragnea.

Conflict cu liderul PSD Liviu Dragnea

Adrian Țuțuianu a fost exclus din PSD, alături de Marian Neacșu, în anul 2018, în urma deciziei Comitetului Executiv Național al PSD. 

Excluderea din partid a venit după ce Adrian Țuțuianu a fost înregistrat într-o ședință a filialei de Dâmbovița a PSD, în timp ce folosea cuvinte dure la adresa conducerii partidului.

Fostul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, după excluderea din PSD, s-a înscris în Pro România, pe listele căruia a candidat pentru un mandat de parlamentar. Acesta nu a prins loc în Parlament, pentru că Pro România nu a reușit să atingă pragul de 5% la alegerile parlamentare.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri